Monika Vengrínová Kultúra

Neopakovateľný zážitok v CINEMAXE: Opera Eugen Onegin z Royal Opera House

Prvý operný titul nového roka čaká fanúšikov opery už 14.januára o 19:00 v kine CINEMAX. Nenechajte si ujsť operu plnú pikantností a prekrásnej citlivosti k nuansám dospievania a boja s porozumením vlastných emócií.

Ilustračný obrázok k článku Neopakovateľný zážitok v CINEMAXE: Opera Eugen Onegin z Royal Opera House
Zdroj: Dnes24.sk

Eugen Onegin bol inšpiratívnym nástrojom pre prvú produkciu Kaspera Holtena pre Royal Opera House. Pri spracovaní spolupracoval s dánskou architektkou Miou Stensgaard, pre ktorú sú typické čisté, silné obrazy plné emócií, a s brilantným obsadením, vrátane Simona Keenlysidea v hlavnej roli.

Holten dal klasickej opere svieži nádych. Jeho nežné bádanie prebúdzajúcej sa vášne mladého dievčaťa, jej odmietnutie chladným Oneginom a následne definitívne rozhodnutie uprednostniť česť pred pravou láskou sú tu podané v omnoho dôvernejšom tóne ako v archetypálnej veľkej ruskej opere. Holten operu opisuje ako plnú poézie a melanchólie, krehkých a neustále sa meniacich emócií mladosti, sebarealizácie, ale aj túžbu ísť späť a vrátiť, čo sa vrátiť nedá.

1. Dejstvo 1–4 (Bez prestávky): 94 minút
2. Prestávka: 15 minút
3. Dejstvo 5–7 (Bez prestávky): 51 minút

A len teraz máte jedinečnú príležitosť kúpiť si lístok v predpredaji za 9,90. V deň konania opery bude stáť 10,90. S lístkom z akéhokoľvek predchádzajúceho predstavenia Artmax balet, alebo Artmax opera získavate jednorázovú zľavu 0,70 €!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM