Správy

Nepríjemná zmena pre Poprad: Okres sa presunie do BORDOVEJ fázy

Nová covid mapa je vonku. Pre okres Poprad to bude znamenať tvrdšie pravidlá. Červenú fázu totiž vystrieda bordová.

Ilustračný obrázok k článku Nepríjemná zmena pre Poprad: Okres sa presunie do BORDOVEJ fázy
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Od pondelka 25. októbra bude na Slovensku v čiernej farbe desať okresov. V druhom stupni ohrozenia, teda v bordovej fáze, bude 30 okresov. Červených okresov bude 27, oranžových 12. Vláda SR na svojom stredajšom rokovaní schválila v rámci COVID automatu rozdelenie okresov podľa aktuálnej rizikovosti.

Okres Poprad patrí medzi tie, ktoré si pohoršia. Od budúceho týždňa prejde z prvého stupňa ohrozenia (červená farba) do druhého stupňa ohrozenia (bordová farba). Táto zmena prinesie aj prísnejšie pravidlá v rôznych oblastiach života.

Zmeny sa dotknú napríklad reštaurácií a barov. V bordovej fáze majú do interiérov povolený vstup len kompletne zaočkovaní. Aj to len vtedy, ak sa prevádzka rozhodne pre takúto možnosť. Pri stole môžu byť maximálne 4 osoby alebo členovia domácnosti.

Ak by zvolili režim OTP, do interiéru sa už nedostane nik, povolený je len okienkový predaj a rozvoz, terasy by však boli v tejto voľbe bez obmedzení. Ak by sa rozhodla prevádzka pre režim Základ, povolený by mali len okienkový predaj a rozvoz bez možnosti prevádzkovať terasu.

V Prešovskom kraji už od pondelka nebude ani jeden okres v červenej fáze. V čiernej budú okresy Stará Ľubovňa, Svidník Stropkov, Bardejov, Sabinov a Levoča. Ostatné okresy v kraji budú od pondelka bordové.

Foto: ilustračné

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM