Peter Handzuš Kultúra

Netradičná mobilná galéria: Fotografie vystavujú v skibuse

So zaujímavou myšlienkou na nový spôsob prezentácie kultúry v Tatrách prišlo Tatranské dopravné družstvo. Jeden z jeho skibusov dostal výnimočné poslanie navyše. Okrem prepravy lyžiarov za parádnou lyžovačkou sa stal pravdepodobne prvou mobilnou galériou v Tatrách.

Ilustračný obrázok k článku Netradičná mobilná galéria: Fotografie vystavujú v skibuse
Zdroj: Dnes24.sk

V duchu plánovanej podpory mladých talentov dostala v premiére priestor kolekcia fotografií Popradčana Adriána Senderáka. Tento študent masmediálnej komunikácie na Fakulte masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave sa fotografii venuje už 5 rokov, študuje ju aj v rámci Mediálneho ateliéru – fotografia pod vedením Tibora Huszára, Petry Cepkovej a Kataríny Ácelovej.

„Vo svojej fotografickej tvorbe sa venujem predovšetkým dokumentu, street fotografii a fotografii krajiny – najmä Vysokých Tatier, ku ktorým mám blízky vzťah. Na turistické chodníky a vysokohorské túry sa vydávam s fotoaparátom a snažím sa zachytiť to najzaujímavejšie, čo príroda ponúka – často netradičným pohľadom. Výstava 13 fotografií so spoločným názvom Hlas Tatier je výberom z mojej doterajšej tvorby a ciest, ktoré som podnikol,“ vysvetľuje sám autor.

Netradičnú výstavu v skibuse môžete vidieť na jeho trase po legendárnej Ceste slobody vo Vysokých Tatrách. Výstava potrvá do 1.4.2013.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM