Správy

Netradičná záchranná akcia: Jelenica uviazla v TAKEJTO diere pri ceste! FOTO

Na ceste medzi Mengusovcami a Tatranskou Štrbou pod Tatrami nedávno zachraňovali život jelenici uviaznutej v betónovej šachte.

Ilustračný obrázok k článku Netradičná záchranná akcia: Jelenica uviazla v TAKEJTO diere pri ceste! FOTO
2
Galéria

Ochranári upozorňujú na to, že otvorené šachty sú obrovským nebezpečenstvom nielen pre živočíchy žijúce v lese, ale aj pre ľudí.

Hlavu jelenice pri ceste pred niekoľkými dňami spozoroval zamestnanec Správy Tatranského národného parku (TANAP) počas svojej terénnej služby. „Zistil však, že nejde o zrazenú zver, ale o bezmocnú jelenicu do pol tela uväznenú v šachte,“ priblížila Správa TANAP-u na svojej webovej stránke. Pravdepodobne počas noci pri migrácii za potravou jelenica spadla do nezabezpečenej šachty.

Strážca Správy TANAP-u kontaktoval miestneho poľovného hospodára zo Štrby a spolu s ďalším členom poľovného združenia a hasičmi sa ju podarilo vytiahnuť von. „Keďže ide o poľovný druh, miestne poľovné združenie sa zaviazalo kontaktovať správu ciest v Tatranskej Štrbe, aby šachtu čo najskôr zabezpečili betónovým poklopom,“ dodávajú ochranári.

Podobné prípady záchrany živočíchov z takýchto pascí nie sú vôbec podľa nich ojedinelé. „Za uplynulé roky sme mali možnosť pomôcť z takejto život ohrozujúcej situácie bobrom, vydrám a aj plazom,“ uzatvára Správa TANAP-u.

OBRAZOM: Jelenicu vytiahli z diery pri ceste!
2
Galéria

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM