Monika Vengrínová Správy

Netradičné i najčastejšie mená detí v Poprade v roku 2013: V meste sa narodili Franklin aj Dahlia!

K novému roku patrí aj každoročná sumarizácia matričných údajov v predošlej kapitole s názvom 2013. Novopečení rodičia fantáziou nešetrili a svojim potomkom vyberali naozaj netradičné mená. V Poprade sa narodila Norma či Shania, u chlapcov sa objavilo aj meno Bryen a Diego.

Ilustračný obrázok k článku Netradičné i najčastejšie mená detí v Poprade v roku 2013: V meste sa narodili Franklin aj Dahlia!
Zdroj: Dnes24.sk

V predchádzajúcom roku bolo do matriky spolu zapísaných 1328 detí, z toho 648 chlapcov a 680 dievčat.

K netradičným mužským menám zapísaným v popradskej matrike v roku 2013 patrili Bryen, Diego, Fraňo, Franklin, Eduardo, Móric, či Robin a k ženským Megan, Edit, Chantal, Shania, Dahlia, Chloe, Kiara, Norma, Laskia a Ellie.

Naopak, k tým najčastejším menám, ktoré rodičia svojim ratolestiam dávali, boli z dievčenských Nela, Nina, Sofia, Sára, Timea, Viktória, Ema, Michaela, Liliana a Katarína a z chlapčenských Tomáš, Martin, Samuel, Filip, Sebastián, Ján, Adam, Matúš, Peter, či Marek.

V matričných knihách bolo v roku 2013 zapísaných 506 úmrtí, 266 mužov a 240 žien. Uzavretých bolo 264 sobášov, z čoho cirkevných 156 a civilných 108.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM