Martin Sýkora Správy

Neúspešná záchranná akcia: Turistu sa už nepodarilo zachrániť

Horskí záchranári majú za sebou neúspešnú záchrannú akciu. Niekedy už niet pomoci, tak ako v utorok, keď sa nepodarilo resuscitovať staršieho turistu.

Ilustračný obrázok k článku Neúspešná záchranná akcia: Turistu sa už nepodarilo zachrániť
Zdroj: Dnes24.sk

V utorkových popoludňajších hodinách boli záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) požiadaní o pomoc palubným personálom vrtuľníka, ktorý smeroval na Hrebienok, kde mala prebiehať resuscitácia turistu.

„Keďže na miesto bola vyslaná posádka Rýchlej zdravotnej pomoci (RZP), ktorá pacienta nedosiahla, bol prípad odovzdaný leteckým záchranárom. Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) pristála na heliporte v Starom Smokovci, kde zobrala na palubu horského záchranára,“ informovali záchranári prostredníctvom operačného dispečingu.

Po ďalšom zisťovaní informácii o mieste, kde sa turista nachádza, dostali záchranári informácie o polohe turistu i jeho nepriaznivom stave. „74-ročného návštevníka Tatier oživovali náhodní turisti a mal sa nachádzať vo Veľkej Studenej doline nad Ohniskom. Posádka vrtuľníka spolu s horským záchranárom smerovala priamo na miesto, kde boli záchranár a lekár vysadení pomocou palubného navijaka,“ konštatovali horskí záchranári. Aj napriek všetkej snahe zúčastnených sa 74-ročného nepodarilo zachrániť a Vysoké Tatry si na svoje konto pripísali ďalšiu obeť.

Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM