Peter Handzuš Rôzne

Neziskové organizácie a samosprávy z východu môžu pýtať grant na projekty

Neziskové organizácie a miestne samosprávy z východného Slovenska sa môžu do 3. februára 2012 uchádzať o grant v maximálnej výške 3300 eur.

Ich verejne prospešné projekty, ktoré zlepšia život ľudí, podporí Karpatská nadácia a U. S. Steel Košice v rámci 5. ročníka grantového programu Spoločne pre región. Spolu v ňom prerozdelia 27.000 eur.
„Zámerom je podporiť zaujímavé a inovatívne projekty v oblastiach zameraných na voľnočasové aktivity detí a mládeže, environmentálnu výchovu a vzdelávanie, bezpečnosť, šport, zachovanie kultúrnych hodnôt a spoluprácu medzi rôznymi kultúrami,“ informovala TASR riaditeľka nadácie Laura Dittel.
O užitočnosti a význame programu podľa nej svedčia výsledky predošlých štyroch ročníkov. „Podporili sme už desiatky dobrých projektov, ktoré zmobilizovali veľké množstvo ľudí a tí priložili ruku k dielu pre dobrú vec,“ dodala Dittel.
Doteraz získalo podporu spolu 45 projektov a sumu viac ako 120.000 eur. Medzi úspešnými podporenými aktivitami bol program dopravnej výchovy pre deti zo škôl v Spišskej Belej, obnova tradícií v Jablonove nad Turňou prostredníctvom vybudovania tradičnej piecky a sušičky ovocia či projekt materského centra Stonožka, ktoré vzdelávalo budúcich rodičov v oblasti prvej pomoci a záchrany života novorodencov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM