Krimi

Ničivé požiare: Chaty zhoreli až do tla, popradskí policajti obvinili dvoch mladíkov (24)!

V Popradskom okrese došlo k požiaru dvoch chát. Obidve po tom, čo ich začali ničiť plamene, zhoreli až do tla. Na vine sú dvaja podpaľači.

Ilustračný obrázok k článku Ničivé požiare: Chaty zhoreli až do tla, popradskí policajti obvinili dvoch mladíkov (24)!
Zdroj: TASR

K podpáleniu chát došlo ešte na prelome minulého a tohto roka. Kriminalisti z Popradu teraz obvinili dvoch mladíkov. Prvú chatu, nachádzajúcu sa v lesnom poraste zvanom Hanusina, v katastri obce Kravany v okrese Poprad, mali obvinení podľa polície zapáliť 30. decembra 2013. „Po príchode na miesto prešli k hromade dreva pod strechou chaty a pomocou zapaľovača a suchých konárov uvedené drevo zapálili. Požiar následne zachvátil celú chatu, ktorá úplne zhorela,“ informoval Daniel Džobanik, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Ako ďalej uviedol, druhú chatu mali zapáliť 4. januára tohto roka, táto chata sa nachádzala v katastrálnom území obce Hranovnica v časti Rakáč v okrese Poprad. Podľa slov polície jeden z obvinených vložil papier pod presušené drevo v drevárni, ktorá bola súčasťou chaty, a papier zapálil. Od tohto postupne začala horieť celá chata a došlo k jej úplnému zhoreniu.

Obidve chaty patrili istej spoločnosti zo Spišskej Teplice, pričom v prvom prípade bola škoda vyčíslená na 9 915,17 eur a v druhom prípade na 38 206,33 eur. „Chaty mali obvinení podľa doterajších zistení zapáliť z pomsty pracovníkom poškodenej spoločnosti, ktorí im mali v minulosti brániť v návšteve lesa. Mladší z obvinených je stíhaný na slobode a starší je toho času v ústave na výkon väzby pre inú trestnú činnosť,“ dodal krajský hovorca.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM