Krimi Správy

Ničivý požiar pri Poprade: Šesť budov v plameňoch, zranený muž

Oheň sa z horiacich hospodárskych budov začal šíriť aj na strechy rodinných domov. Zraneného muža ratovali záchranári.

Ilustračný obrázok k článku Ničivý požiar pri Poprade: Šesť budov v plameňoch, zranený muž
Zdroj: TASR

Hasiči vo štvrtok (4. 7.) večer zasahovali pri požiari šiestich hospodárskych budov v obci Hranovnica v okrese Poprad, ich majiteľ utrpel zranenia. Ako pre TASR povedal operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Prešove, oheň sa začal šíriť aj na strechy rodinných domov. Zásah ukončili okolo polnoci.

,,Oznámenie sme prijali ako požiar šopy na rodinnom dome, v čase nášho príchodu bol plne rozvinutý. Prechádzal z jednej hospodárskej budovy na druhú a šíril sa aj na drevené strešné konštrukcie dvoch rodinných domov. Bolo to v husto zastavanej radovej zástavbe,“ povedal s tým, že majiteľ uvedených budov pri požiari utrpel zranenia v tvárovej časti a bola mu privolaná zdravotná pomoc.

Pri likvidácii požiaru zasahovalo desať príslušníkov HaZZ so štyrmi cisternami, ale aj štyri dobrovoľné hasičské zbory. Ich členovia zostali na mieste hliadkovať.

V piatok dopoludnia má ísť na opätovnú obhliadku priestorov a záverečný súhrn škôd zisťovateľ príčin vzniku požiarov aj policajný vyšetrovateľ. Prvotný odhad škôd – sumár na všetkých stavbách, sa podľa hasičov pohybuje vo výške okolo 150 000 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM