Monika Vengrínová Rôzne

Niektorí sa našli, iní to naopak vzdali: Ako to vyzerá so svadbami a rozvodmi v Poprade?

Na deň, keď si poviete svoje veľké áno, sa len tak nezabúda. Tento rok prežili svoj deň D v Poprade viaceré zamilované páry. Našlo sa však aj dosť takých, pre ktorých rok 2014 znamenal koniec ich spoločného života. Ako sme na tom v našom meste v porovnaní s minulým rokom?

Ilustračný obrázok k článku Niektorí sa našli, iní to naopak vzdali: Ako to vyzerá so svadbami a rozvodmi v Poprade?
Zdroj: TASR

V roku 2013 bolo v rámci matričného obvodu Popradu, kam okrem nášho mesta patria ešte Gánovce a Spišská Teplica, uzavretých 266 manželstiev. Naopak, rozpadlo sa 113 manželských zväzkov, čo predstavuje 42,5 % z počtu sobášov.

Tento rok si svoje áno povedalo o čosi menej párov, a to konkrétne 233. Rozvodovosť však príliš neklesla, nakoľko tento rok sa manželstvo rozpadlo 104 párom, čo je len o sedem menej ako v roku predchádzajúcom. Percentuálne je to 44,6 % rozvodov z celkového počtu sobášov.

V roku 2014 sa tak síce rozviedlo o niečo menej manželstiev, avšak vzalo sa až o 33 párov menej ako v minulom roku. To znamená, že sme si pohoršili o viac ako dve percentá. Čo sa týka podielu civilných a cirkevných sobášov, stále prevládajú tie uzavreté pred oltárom. Tých bolo v roku 2014 doposiaľ 141. Prstienky na úrade si vymenilo 91 párov.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM