Pavol Krupka Kultúra

VIDEO: Tatranská galéria vítala návštevníkov aj večer

Do celoeurópskeho podujatia Noc múzeí a galérií sa zapojila aj Tatranská galéria v Poprade. Večerný program zahŕňal premietanie fotografa Roba Kočana na tému Etiópia i jeho fotografickú dielňu. Pestrú a zaujímavú ponuku celého sobotného popoludnia a večera využili desiatky Popradčanov.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Tatranská galéria vítala návštevníkov aj večer
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Výstavy Odkryté hodnoty, Maľovaná krajina, Variácie krajiny, tvorivá dielňa Strážcovia galérie, maliarsky workshop Vstúpte do obrazu s Petrom Trembáčom, premietanie filmu Fimfárum na motívy knihy Jana Wericha… Takto v skratke sa dá popísať sobotný popoludňajší program Tatranskej galérie pri príležitosti tohtoročnej Noci múzeí a galérií.

Aj počas našej večernej návštevy sa ukázalo, že jednoznačným magnetom pre deti je interaktívna výstava Maľovaná krajina. Spolu s možnosťou vstúpiť do obrazu bude každému k dispozícii do polovice júna.

Viac o výstave sa dozviete v našom článku, nájdete ho TU, o projekte Noc múzeí a galérií sme písali TU.

Večerné dvojhodinové premietanie popradského fotografa Roba Kočana malo podobu cestovateľského denníka, ktoré zaplnil zaujímavým rozprávaním a hlavne množstvom fotografií i videozáberov z minuloročného splavovania najväčšej etiópskej rieky Oma.

Do podujatia Noc múzeí a galérií 2013 sa v rámci zriaďovateľskej pôsobnosti PSK zapojilo osem múzeí a galérií. V Poprade to bolo okrem TG aj Podtatranské múzeum.

Dianie v slovenských múzeách a galériách mapuje špeciálna stránka projektu Múzeum.sk.

My k tomu prispievame krátkym videom.

Noc múzeí a galérií  2013 - sobotný večer v Tatranskej galérii
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM