Martin Sýkora Samospráva

Nocľaháreň pre bezdomovcov opravia: Mesto pripravené investovať

Veľký požiar v Poprade, ktorý poškodil budovu sociálnych služieb, napáchal škody v desiatkach tisíc eur. Jedna budova ľahla popolom, druhú oheň nezvládol.

Ilustračný obrázok k článku Nocľaháreň pre bezdomovcov opravia: Mesto pripravené investovať
Zdroj: Dnes24.sk

Budova sociálnych služieb na Levočskej ulici v Poprade, ktorú v marci poškodil požiar, by mala prejsť rekonštrukciou. Na tento zámer vyčlenili mestskí poslanci 61.000 eur na svojom ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

„Vzhľadom na to, že pri požiari nebola narušená statika, objekt je stabilizovaný. Je to dobrý predpoklad na to, aby mohol byť zrekonštruovaný. Padol návrh aj na zateplenie budovy a zníženie energetickej náročnosti, o ktorej v meste stále diskutujeme,“ uviedol viceprimátor Pavol Gašper. Doplnil, že po požiari sa na budove stihli opraviť už okná. Budova je určená najmä pre bezdomovcov.

„Objekt je po požiari nefunkčný. Treba vymeniť strešnú krytinu, poškodený drevený krov, opraviť komínové teleso. Ďalej bolo dohodnuté zateplenie celého objektu, a to strešnej konštrukcie a obvodového plášťa,“ poznamenal vedúci odboru urbanizmu a priestorového plánovania Mestského úradu v Poprade Ľuboslav Mlynarčík. Súčasťou rekonštrukcie bude aj úprava okolia, napríklad zriadenie detského ihriska.

Predpokladaná cena rekonštrukcie spolu s projektovou dokumentáciou je 61.000 eur. Na budovu nocľahárne preskočili začiatkom marca plamene z oproti horiacich unimobuniek. Z objektu sociálnych služieb museli evakuovať viac ako 30 ľudí.

Ilustračné foto:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM