Monika Vengrínová Rôzne

Nočné teploty v Poprade padajú hlboko pod nulu: Aká je situácia v stane pre bezdomovcov?

Ani mrazivé noci nezvýšili záujem o stan pre bezdomovcov na Levočskej ulici v Poprade. Od Vianoc ho využilo len deväť záujemcov. Tí okrem strechy nad hlavou a ošatenia dostávajú i teplú polievku a konzervy.

Ilustračný obrázok k článku Nočné teploty v Poprade padajú hlboko pod nulu: Aká je situácia v stane pre bezdomovcov?
Zdroj: TASR

Koľko ľudí sa rozhodlo nájsť útočisko pred veľkými mrazmi v tomto stane? „V súčasnosti je tam sedem ľudí bez domova, jeden klient prešiel zo stanu priamo do zariadenia s nocľahárňou, v ktorom je aktuálne 31 klientov,“ informovala Petra Závacká zo sociálneho odboru Mestského úradu (MsÚ) v Poprade.

Záujem o nocľah v stane sa podľa nej zatiaľ nezvýšil, a to aj napriek dosť mrazivým nociam, ktoré boli v Poprade v posledných dňoch. „Stan využívajú prevažne tí istí klienti,“ dodala Závacká. Pracovníci sociálneho odboru MsÚ v Poprade monitorujú v teréne nepretržite situáciu ľudí žijúcich v uliciach mesta Poprad. Vďaka tomuto prístupu momentálne poskytujú sociálne poradenstvo a sociálne služby šiestim novým bezdomovcom, ktorých našli v uliciach. 

„Okrem strechy nad hlavou a nevyhnutného ošatenia z celoročnej zbierky im naše zariadenie na Levočskej ulici ponúka aj podmienky na osobnú hygienu, k dispozícii je aj čaj a výdaj stravy v podobe teplej polievky a konzerv,“ uzavrela Závacká.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM