Správy

Nová športová plocha v Poprade vznikla za 6 mesiacov: FOTO z otvorenia

V Poprade pribudla ďalšia športová plocha. Slúžiť nebude len hokejbalistom ale aj verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku Nová športová plocha v Poprade vznikla za 6 mesiacov: FOTO z otvorenia
Zdroj: Mesto Poprad

V areáli Centra voľného času sa konalo slávnostné otvorenie ďalšieho športového stánku, ktorý rozšíri možnosti športového vyžitia v Poprade. S jeho výstavbou sa začalo 6. apríla. Špičková moderná plocha s rozmermi 52 m x 26 m s mantinelmi a technológiou chladenia bude slúžiť celoročne.

Nová ľadová plocha

Splnil sa mi ďalší sen a verím, že sa splnil aj hokejbalistom, mladým chlapcom, ktorí tu budú športovať. Nie je to len ihrisko pre hokejbal, ako by si niekto myslel, ale je to v prvom rade ľadová plocha, ktorá bude slúžiť aj na verejné korčuľovanie, pri osvetlenom ľade, podobne ako pri Aréne Poprad takže ľudia budú mať opäť viac možností korčuľovať v Poprade,“ uviedol primátor Anton Danko.

Ihrisko vďaka vylepšeniam dosahuje medzinárodný štandard. Jeho výstavbou sa vytvorili vhodné podmienky pre vstup popradského hokejbalu do extraligy, spolu s možnosťou usporiadania medzinárodných turnajov.

Prvý extraligový hokejbalový zápas v Slovenskej extralige mužov sa na tejto ploche uskutočnil v sobotu 11. septembra o 15.00 hod. medzi domácimi Popradskými Pirátmi a Nitrianskymi Rytiermi.

Je to fantastické, pretože všetci od tých najmenších až po najstarších Popradčanov si tu môžu zahrať. Teším sa hlavne za tých mladých, pretože to silno prežívajú a sú naozaj veľmi nadšení. Pripravovali sme sa na túto chvíľu dlho. Začínali sme na starom ihrisku a tam naozaj tie podmienky boli nevyhovujúce a preto sme využívali plochy mimo mesta, všetko sa ale zmenilo a sme veľmi šťastní, že budeme môcť fandiť Popradčanom v Poprade. Spolupráca s pánom primátorom bola perfektná, takže pán primátor Anton Danko, ďakujem v mene všetkých,” povedal prezident Športového hokejbalového klubu Poprad Daniel Lipár.

Fitnes ihrisko

Súčasťou je aj Workoutové fitnes ihrisko, na ktorom sú osadené kovové fitnes prvky ako posilňovacia stanica, ručkovadlo, hrazdy s rebríkom, korčule a veslá. Prvky ihriska sú osadené na bezpečnostnej dopadovej gumovej ploche.

Mestský mobiliár pozostáva zo štyroch kusov drevených altánkov so sedením, štyroch drevených lavičiek a smetých košov a technické zázemie ako samostatný objekt na skladovanie športových potrieb, šatňa a garáž pre rolbu i sociálne zázemie taktiež ako samostatný objekt s WC pre mužov, WC pre ženy a miestnosť pre upratovačku. V záujme ochrany zariadenia areálu sa tu nachádza i kamerový systém, osvetlenie a oplotenie.

Pôvodne tichá zóna

Mestská polícia bude dohliadať na poriadok v tomto priestore. Držím palce a chcem veľmi pekne poprosiť, aby sme si našli spoločnú cestu aj s obyvateľmi, ktorí v tejto lokalite boli zvyknutí na tichšie prostredie, ale verím, že bude všetko fungovať v súzvuku nich a hráčov, ktorí tu budú fungovať,” ozrejmil primátor.

Pohodu areálu dotvárajú sadové úpravy ako záhony so skupinovou výsadbou krov, popínavých drevín a trávnaté plochy.

Vstup do areálu stráži DRAK – výtvarné dielo od akademického sochára Imricha Svitanu, ktoré stvárňuje detskú preliezačku a šmýkačku zároveň. Umelecké dielo sa nachádzalo v areáli CVČ od 80-tych rokov minulého storočia, bolo premiestnené a ostalo zachované v pôvodnej podobe.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM