Simona Ivančáková Rôzne

Nová výstraha pre Poprad, čakajte silné mrazy: Až takto pod nulu padnú u nás teploty!

V okrese Poprad sa očakáva ďalší úder tuhých mrazov. Meteorológovia vydali varovania, ktoré by ste nemali brať na ľahkú váhu. Až takto pod nulu majú padnúť teploty!

Ilustračný obrázok k článku Nová výstraha pre Poprad, čakajte silné mrazy: Až takto pod nulu padnú u nás teploty!
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

V našom okrese majú udrieť poriadne tuhé mrazy, meteorológovia preto zdvíhajú varovný prst. „V okrese Poprad sa ojedinele očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –20 až –22 °C,“ uviedol Slovenský hydrometeorologický ústav s tým, že silný mráz predstavuje nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch.

Zimu veru netreba podceňovať. Podľa slov meteorológov sú totiž očakávané mrazivé teploty v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavé a pravdepodobnosť poškodenia organizmu je vysoká.

Pred nízkymi teplotami meteorológovia zo SHMÚ dokonca varujú výstrahou až 2. stupňa, ktorá v okrese Poprad platí od piatku 23:00 do soboty, deviatej hodiny rannej.

Nízke teploty nás však majú potrápiť ešte aj skôr. „V okrese Poprad sa miestami očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –15 až –19 °C,“ píše sa ďalej na SHMÚ. Výstraha prvého stupňa je u nás vydaná už na štvrtok od 20:00 do piatku 9:00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM