Peter Handzuš Rôzne

Nové dopravné ihrisko pre deti

Mobilné dopravné ihrisko bude vzdelávať deti ZŠ pod Tatrami.

Mestská polícia Vysoké Tatry v spolupráci so Slovenským autoturist clubom a Ministerstvom dopravy, pôšt a telekomunikácií (MDPT) SR pripravili pre žiakov základných škôl (ZŠ) vo Vysokých Tatrách v rámci dopravnej výchovy mobilné dopravné ihrisko. Zástupca náčelníka Mestskej polície (MsP) Vysoké Tatry Jozef Štefaňák informoval, že projekt sa začal už v pondelok (6. 9.), a to na ZŠ v Tatranskej Lomnici.
Dnes pokračuje prenosná dopravná výchova v Dolnom Smokovci a do konca týždňa navštívi mobilné dopravné ihrisko postupne ZŠ vo Vyšných Hágoch, Batizovciach a Ždiari. Štefaňák ďalej uviedol, že MsP Vysoké Tatry sa aj takýmto spôsobom snaží znížiť počet dopravných nehôd na cestách. Dopravná výchova sa za posledné roky stala neoddeliteľnou súčasťou vzdelávacieho procesu.
Prijatím nového cestného zákona sa podarilo znížiť počet smrteľných dopravných nehôd na Slovensku takmer na polovicu. Európska únia (EÚ) navrhla smernicu, podľa ktorej má byť do roku 2020 počet nehôd s následkom smrti v celej Európe o polovicu nižší oproti súčasnému stavu. „Na Slovensku každoročne zomiera pri dopravných nehodách asi 60 detí a na každé smrteľné zranenie pripadá ďalších 10 zranení s trvalými následkami,“ zdôraznil Štefaňák.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM