Monika Vengrínová Správy

Nové obchodné centrum v Poprade otvára svoje brány: Takéto opatrenia budú prijaté v meste!

Nový popradský obchoďák už o pár dní otvorí svoje brány prvým návštevníkom. Stane sa tak už v tento štvrtok. V súvislosti s otvorením obchodného centra Forum Poprad na Námestí sv. Egídia mesto zrealizuje viaceré opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku Nové obchodné centrum v Poprade otvára svoje brány: Takéto opatrenia budú prijaté v meste!
Zdroj: Dnes24.sk

Vzhľadom na lokalitu centra mesta a blízkosť dôležitého dopravného uzla – veľkej kruhovej križovatky, na ktorej sa stretávajú cesty I/67, II/534, ako aj ďalšie mestské komunikácie, pripravuje mesto Poprad viacero opatrení. Priamo na Francisciho ulici pri vjazde do OC bude mestská polícia zabezpečovať plynulosť dopravy v súčinnosti s hliadkami Okresného dopravného inšpektorátu v Poprade.

„Zvýšeným počtom hliadok budeme zároveň zabezpečovať verejný poriadok,“ doplnil Milan Slota, zástupca náčelníka MsP Poprad. „Sme si vedomí toho, že nové obchodné centrum na námestí môže v špičke priniesť problémy s plynulosťou dopravy v tejto lokalite. Už najbližšie dni ukážu, do akej miery dokáže dopravný projekt schválený v roku 2013 tieto situácie riešiť. V snahe minimalizovať možné zápchy sme do riešenia situácie nasadili mestskú políciu, vedenie OC sme požiadali aj o vypnutie závor pri vstupe na parkovisko počas prvých dní prevádzky, podľa našich informácií je v riešení aj ďalšie autobusové spojenie“ uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko.

Návštevu nového obchodného centra si v prvých dňoch prevádzky určite nenechajú ujsť mnohí Popradčania i ľudia zo širšieho okolia. V prípade komplikácií v doprave bude preto na mieste nevyhnutná miera tolerancie a trpezlivosti. Z tohto dôvodu a v snahe predísť zbytočným problémom v doprave v centre mesta samospráva sa obracia na ľudí a odporúča využiť na cestu zo vzdialenejších lokalít autobusy MHD, ktoré zastavujú priamo na Francisciho ulici v bezprostrednej blízkosti OC. Linka č.4 JUH-Centrum-Matejovce a späť má 44 spojov, linka č.7 JUH-centrum-Sp. Sobota-Veľká-aut. stanica a späť 24 spojov.

„Od štvrtku do nedele bude premávať aj kyvadlová doprava, ktorá privezie obyvateľov mesta priamo pred brány centra,“ informovala manažérka OC Forum Zuzana Maliková. Do konca mesiaca október bude parkovanie v OC FORUM pre verejnosť zadarmo.

Cestovný poriadok kyvadlovej dopravy nájdete v našej galérii.

Foto: ilustračné

Nové obchodné centrum v Poprade otvára svoje brány: Takéto opatrenia budú prijat
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM