Peter Handzuš Správy

Nové parkovisko pri nemocnici: Za prvú hodinu neplatíte, na rampy treba dať bacha

Nemocnica Poprad ukončila v týchto dňoch rekonštrukciu a rozšírenie parkoviska pred detskou poliklinikou a úpravu vjazdu do areálu nemocnice. Stavebné práce, ktorých výsledkom je ďalšie skvalitnenie služieb, trvali necelé tri mesiace.

Ilustračný obrázok k článku Nové parkovisko pri nemocnici: Za prvú hodinu neplatíte, na rampy treba dať bacha
Zdroj: Dnes24.sk

„Týmito prácami sme neuzatvorili investície pre tento rok. Naďalej prebiehajú rekonštrukčné práce na fyziatricko-rehabilitačnom oddelení a postupne sa vymieňajú okná v celej nemocnici,“ uviedol generálny riaditeľ Nemocnice Poprad Jozef Tekáč. Nemocnica Poprad investovala do rekonštrukčných prác 176 000 € z vlastných zdrojov.

Na zrekonštruovanom parkovisku vzniklo 49 parkovacích miest a 2 miesta pre osoby ťažko zdravotne postihnuté. Vjazd na parkovisko a výjazd sú riešené formou závor. Prvú hodinu majú klienti zadarmo, parkovné do 2,5 hod stojí 50 centov a cena každej ďalšej aj začatej hodiny po tomto čase je rovnako 50 centov.

Pozor na rampy pri vjazde do areálu

Na vjazde do areálu Nemocnice Poprad boli inštalované elektricky ovládané rampy pre reguláciu statickej dopravy. Ďalej došlo k rozšíreniu komunikácie na úkor chodníka na západnej strane, aby mohol byť vytvorený samostatný pruh pre vozidlá rýchlej zdravotnej pomoci v prípade, že cez elektricky ovládané rámpy práve prechádzajú iné vozidlá.

V tejto súvislosti Nemocnica Poprad upozorňuje peších návštevníkov, aby dodržiavali vstup do areálu po priechodoch pre chodcov a nie cez elektricky ovládané rampy. Tie sú totiž automaticky nastavené pre prejazd vozidiel a nie pre peších návštevníkov. Automatické zatvorenie rámp po prejdení vozidiel by tak mohlo ohroziť peších prechádzajúcich.

Foto: Sylvia Galajda

Nové parkovisko pri nemocnici: Za prvú hodinu neplatíte
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM