Pavol Krupka Rôzne

Nové podujatie: Dni svätého Egídia v Poprade

Mesto Poprad a Rímskokatolícka cirkev v Poprade v tomto roku po prvýkrát spoločne pripravili duchovné slávnosti s názvom Dni svätého Egídia. Uskutočnia sa už v tento víkend, od piatku do nedele, na Námestí svätého Egídia, v Konkatedrále Sedembolestne

Bohatý kultúrny a duchovný program tvoria vystúpenia detí i dospelých, ktoré sa budú prelínať so svätými omšami. Slávnostná svätá omša sa uskutoční v sobotu 1. septembra o 10. hodine na pódiu v medzikostolí na Námestí svätého Egídia za účasti spišského diecézneho biskupa Mons. Štefana Sečku.

Okrem svätých omší počas týchto slávností budú mať možnosť občania Popradu duchovne sa obohatiť na koncertoch kresťanských kapiel a gospelových skupín i speváckych zborov. K slávnostnej atmosfére týchto dní prispejú aj stánky s občerstvením a s drobnými upomienkovými predmetmi.

Slávnosti sa konajú na podnet občianskeho združenia PRE MESTO a pod záštitou Mesta Poprad, s podporou primátora Antona Danka. Organizátori veria, že tieto slávnostné dni, ktorými vzdávame poctu patrónovi mesta, obohatia každodenný život občanov mesta a prispejú k položeniu základov peknej tradície a k oživeniu centra mesta.

[blockquote]Po­drobnosti o programe trojdňových slávností si môžete pozrieť vo fotogalérii a na jednotlivé podujatia vás upozorníme aj v našom kalendári.[/bloc­kquote]

Poprad24/Mesto Poprad

DniSvEgidiaPPinfo
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM