Ľubomír Hudačko Rôzne

NOVÉ skutočnosti k prístreškom v Poprade: Zostávajú stále ZATVORENÉ, všetky sklá vymenia

Všetky strešné sklá sa teda budú vymieňať a preto autobusové prístrešky musia zostať naďalej pre cestujúcu verejnosť uzatvorené.

Ilustračný obrázok k článku NOVÉ skutočnosti k prístreškom v Poprade: Zostávajú stále ZATVORENÉ, všetky sklá vymenia
Zdroj: Mesto Poprad

Popradská radnica v stredu 26. júna obdržalo výsledok expertízy od certifikovaného znalca, na ktorú boli poslané 3 strešné sklá z rôznych, náhodne vybraných zastávok, vrátane dotknutého prístrešku pri Dome kultúry. Mesto Poprad o tom informuje na sociálnej sieti.

Na základe oficiálnych výsledkov odborného posudku je zrejmé, že dodávateľ z hľadiska vhodnosti použitého skla v rámci prístreškov neposkytol spoločnosti euroAWK všetky dôležité informácie súvisiace s typom bežne ním dodávaných skiel.

Uvedenie do omylu

„Ide vôbec o prvý prípad, kedy sme boli takýmto spôsobom uvedení do omylu. Vzhľadom na renomé dodávateľa a jeho dodávky obdobných prístreškov aj na trhy EÚ sme nemali dôvod spochybňovať ním vyrobené a dodané prístrešky. Uvedomujeme si vážnosť situácie. S dodávateľom sme už spustili rokovania o čo najrýchlejšom riešení a to vo forme výmeny skiel za také, ktoré spĺňajú všetky parametre. Vzniknutá situácia nás mrzí,“ uviedla Martina Majerová, riaditeľka technického oddelenia EuroAWK.

Všetky strešné sklá sa teda budú vymieňať a preto autobusové prístrešky musia zostať naďalej pre cestujúcu verejnosť uzatvorené.

Výmena 67 skiel

„Reagovali sme veľmi rýchlo. Bezprostredne po incidente sme naštartovali všetky procesy súvisiace s identifikáciou príčin roztrieštenia skla, uzatvorenia prístreškov z dôvodu bezpečnosti občanov a nápravy súčasného stavu. V tejto súvislosti považujem za nenáležité tvrdenia niektorých médií, že sme konali až na ich podnet. Nie je to pravda. Výmena skiel na 67 prístreškoch bude nejakú dobu trvať. Dovtedy ich nemôžeme sprístupniť. Ide o bezpečnosť občanov,“ povedal primátor Anton Danko.

Mesto Poprad pritom nie je vlastníkom a ani správcom prístreškov na autobusových zastávkach MHD, no napriek tomu primátor Anton Danko požiadal hneď po incidente s roztrieštením skla pri Dome kultúry kompetentných zástupcov prevádzkovateľa o ich urýchlenú a zároveň dôkladnú technickú kontrolu, aby sa vylúčila možnosť prípadného ďalšieho podobného incidentu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM