Ľubomír Hudačko Správy

NOVINKA na Kvetnici: Vznikol BikePoint so solárnymi panelmi, bude tam aj Wi-Fi

Toto sme tu ešte nemali. Hlavným cieľom nového projektu v Poprade je zvýšiť kvalitu a bezpečnosť služieb v oblasti podpory nemotorovej „zelenej“ dopravy.

Ilustračný obrázok k článku NOVINKA na Kvetnici: Vznikol BikePoint so solárnymi panelmi, bude tam aj Wi-Fi
Zdroj: Mesto Poprad

Nadšenci bicyklovania sa môžu tešiť. Na Kvetnici vyrástol úplne nový bikepoint, ktorý slávnostne otvoril primátor Anton Danko s viceprimátorom Štefanom Pčolom, mesto Poprad o tom informuje na svojej webstránke.

Hlavným cieľom tohto projektu bolo zvýšiť kvalitu a bezpečnosť služieb v oblasti podpory nemotorovej „zelenej“ dopravy.

Solárne panely a Wi-fi

„Som veľmi rád, že sa nám podarilo v meste osadiť nový, inteligentný BikePoint – prístrešok so solárnymi panelmi na streche, ktorý je vybavený i nabíjacím bodom pre e-biky so zázemím a základnými servisnými nástrojmi na opravu bicyklov," povedal primátor.

BikePoint je vybudovaný v súlade s Kostrovou sieťou cyklistických trás v PSK.

Za účelom zvýšenia bezpečnosti je taktiež vybavený kamerovým systémom a pre zvýšenie komfortu bude inštalovaný aj Wi-Fi hot-spot.

Dotykový panel

Nabíjacia stanica na e-biky obsahuje aj dotykový panel so softvérovým riešením, prostredníctvom ktorého je možné zobrazovať mapy okolia.

Projekt je podporený z rozpočtu PSK. Dotácia bola poskytnutá v rámci programu Cyklodoprava, podprogramu 1. Podpora cyklodopravy a cykloturizmu – kapitálové (investičné) výdavky.

Viac správ z Popradu a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM