Ľubomír Hudačko Správy

NOVINKA na Mnoheľovej: Stavba, čo trvala 70 dní je už všetkým prístupná

Rekonštrukcia mosta bola nevyhnutná kvôli nevyhovujúcemu stavebno-technickému stavu. Vďaka nej sa zvýšila napríklad jeho zaťažiteľnosť.

Ilustračný obrázok k článku NOVINKA na Mnoheľovej: Stavba, čo trvala 70 dní je už všetkým prístupná
5
Galéria

Kvôli nevyhovujúcemu stavebno-technickému stavu bola rekonštrukcia mostu na Mnoheľovej ulici nevyhnutná. Po vybúraní starého mosta bola zrealizovaná nová konštrukcia celého mostného telesa. Mesto Poprad o tom informuje na sociálnej sieti.

Postaviť nový most trvalo 70 dní odo dňa odovzdania staveniska.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

„Už v lete pred dvomi rokmi sme uskutočnili dôkladnú revíziu mostov a lávok. Konali sme približne o dva roky skôr, ako sa v médiách objavili správy o katastrofálnom stave mostov na Slovensku. Všetky nevyhovujúce mosty a lávky sme zaradili do plánu rekonštrukcií na tento rok,“ uviedol primátor Anton Danko.

Zvýšili zaťažiteľnosť

Vďaka rekonštrukcii mosta na Mnoheľovej ulici sa zvýšila jeho zaťažiteľnosť a taktiež skvalitnila plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky v tejto lokalite. Náklady súvisiace so stavbou dosiahli 217-tisíc eur vrátane DPH.

V procese rekonštrukcie je most na Kežmarskej ulici, nasledovať bude most na Ul. 1. mája a taktiež šesť lávok pre peších.

„Poznáme prípady spadnutých mostov, resp. ich uzatvorenia z dôvodu kritickej hrozby zrútenia. Stalo sa to napr. aj v susednom okresnom meste. Našim cieľom bolo predísť takýmto udalostiam v záujme bezpečnosti našich občanov,“ dodal popradský primátor.

Objektívom: Nový most v Poprade na Mnoheľovej
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM