Monika Vengrínová Rôzne

Novinka v popradskej nemocnici už slúži ľuďom: Na prepchaté výťahy môžeme zabudnúť!

Novú prístavbu s únikovým schodiskom a dvoma výťahmi, ktorých výstavba trvala viac ako rok, odovzdala nedávno popradská nemocnica do úžívania. Výťahy vychádzajú až na 10.poschodie a ich existencia umožní realizáciu ďalších zámerov nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Novinka v popradskej nemocnici už slúži ľuďom: Na prepchaté výťahy môžeme zabudnúť!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Nemocnica Poprad nedávno odovzdala do užívania novú prístavbu s únikovým schodiskom a dvoma výťahmi pre mobilných a imobilných pacientov. „Prís­tavba, ktorá sa nachádza vľavo od hlavnej vrátnice, bude slúžiť nielen klientom a pacientom, ale aj personálu nemocnice. Vďaka tejto investícii sa prioritne podarilo zabezpečiť prístup imobilných pacientov na tretie poschodie polikliniky,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Sylvia Galajda. 

Výťahom je tak prepojená ambulantná časť nemocnice od mínus 1. poschodia až po 3. poschodie. Vďaka novým výťahom sa v tejto časti nemocnice môže bez problémov pohybovať aj personál s pacientom na lôžku.

„Nové výťahy vychádzajú až na 10. poschodie, na ktoré bol doteraz prístup len cez schodisko v lôžkovej časti nemocnice,“ doplnila Galajda. Prístavba je dizajnovo riešená v zelenej farbe a vďaka vysvieteniu ju vidieť už zďaleka.

Dostupnosť výťahom je predpokladom na ďalšie zámery nemocnice, a to zrekonštruovať 10. poschodie, na ktorom by malo vzniknúť nové gynekologicko–pôrodnícke oddelenie a oddelenie patologických novorodencov. V strednodobom horizonte sa zároveň podľa hovorkyne výstavbou nových výťahov a schodiska približuje manažment nemocnice k zámeru oddeliť ambulantnú a lôžkovú časť.

„Výstavba nových výťahov trvala od novembra 2013 do decembra minulého roku. Každý z výťahov má kapacitu 21 osôb a vďaka svojim rozmerom umožňuje aj prepravu lôžok,“ zdôraznila Galajda s tým, že náklady na realizáciu prístavby sa vyšplhali na 1,042 milióna eur. Projekt financovala nemocnica z vlastných zdrojov.

O výstavbe výťahov sme informovali tu: Koniec preťažených a prepchatých výťahov: Nemocnica sa dočká nových

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM