Peter Handzuš Rôzne

Novú cyklotrasu otestujú medzinárodné cyklistické preteky

Novovybudovanú cyklistickú trasu z Tatranskej Kotliny do Spišskej Belej v sobotu 28. mája otestujú medzinárodné cyklistické preteky Jarná Klasika.

Štart bude v Starom Smokovci a na súťažiacich cyklistov čaká v tento deň dohromady 118 kilometrov. Trasa je naplánovaná zo Starého Smokovca cez Tatranskú Lomnicu do Tatranskej Kotliny, kde sa na 14. kilometri cyklistický pelotón presunie na spomínanú cyklotrasu a na 23. kilometri ju pred Spišskou Belou opustí opäť na hlavný cestný ťah.

Preteky budú následne pokračovať v smere na Kežmarok, Huncovce, Žakovce, Hozelec, Spišský Štiavnik, Liptovskú Tepličku, cez Tatranskú Štrbu a cieľ bude na Hrebienku vo Vysokých Tatrách. Martin Gallik z organizačného výboru konštatoval, že pre nový cyklochodník, ktorý otvorili 1. mája, budú tieto preteky dôležitou skúškou, keďže v niektorých krajinách sveta sa cyklistické preteky na existujúcich cyklotrasách robievajú bežne.

Voči organizátorom je ústretové i mesto Spišská Belá, aj preto už v dostatočnom časovom predstihu zabezpečilo súčinnosť pri tomto podujatí vrátane informovania užívateľov cyklotrasy o jej úplnej uzávere v deň pretekov, a to v čase od 9.00 do 12.30 h. Prvý ročník cyklistických pretekov Jarná Klasika sa v podtatranskom regióne uskutočnil v roku 2001, tento ročník bude už ich 11. etapou.

O existujúcu cyklotrasu pre súťažné účely podľa Gallika prejavili záujem aj organizátori pretekov na kolieskových korčuliach. Tie by sa mali konať pravdepodobne začiatkom júna. Projekt cyklotrasy Spišská Belá – Tatranská Kotlina sa bude zároveň prezentovať aj na konferencii pod názvom Rozvoj cykloturistiky v regiónoch Tatry a Spiš, ktorú organizuje hotelová akadémia Otta Brucknera v Kežmarku. Uskutoční sa v pondelok 30. mája v budove Euroregiónu Tatry.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM