Peter Handzuš Rôzne

Nový cyklochodník: Tentoraz s výhľadom na kravy

Nový chodník vedúci zo sídliska Juh 6 k obaľovačke na Kvetnici je dlhý viac ako dva kilometre a stál približne 550.000 eur. Jeho špecifikom je, že je takmer po celej dĺžke oplotený dreveným plotom, a to kvôli pasúcim sa kravám.

Z popradského sídliska Juh 6 vedie na Kvetnicu ďalšia časť cyklistického chodníka. Mesto Poprad tak skompletizovalo cyklistické trasy vedúce do tejto mestskej časti a zároveň prepojilo všetkých obyvateľov s cyklochodníkom vedúcim do Svitu a Lopušnej doliny.

„Je to ďalšia etapa budovania cyklotrás, celková dĺžka zrealizovaného cyklistického chodníka je tak už 11,6 kilometra. Zavŕšili sme etapu chodníka smerom na Svit a Lopušnú dolinu, pokračovať chceme v budovaní cyklochodníka v smere na Starý Smokovec,“ uviedol pri otvorení novej trasy primátor Popradu Anton Danko.

„Výstavbu sme začali v polovici októbra a končili sme v decembri. S výstavbou cyklochodníkov sa začalo dávnejšie, cyklochodník medzi Popradom a Svitom sme otvárali v roku 2004. Aj počas budovania tejto poslednej trasy sa vyskytli problémy, keďže sme šli aj po území, ktoré bolo sčasti močaristé, čo stavbu trošku predražilo,“ uviedla pre médiá vedúca oddelenia výstavby na Mestskom úrade v Poprade Kristína Horáková.

Polovica chodníka je rozšírená, takže okrem cyklistov a korčuliarov ho môžu využívať aj chodci a mamičky s kočiarmi. V blízkosti chodníka sa nachádza nevyužívaný areál bývalej jazdiarne, ktorý by chcelo mesto v budúcnosti využiť ako športový a relaxačný komplex. Problémom však je, že budovy sú mestské, ale pozemky pod nimi majú viacerých vlastníkov. „Musím povedať, že títo vlastníci majú neprimerané požiadavky, ich nároky sú veľmi vysoké,“ vysvetľuje Danko.

Foto + video: Poprad24

poprad24/tasr

Nový cyklochodník: Tentoraz s výhľadom na kravy
1
Galéria
chodnilk
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM