Martin Sýkora Hokej

Nový ligový hokejový ročník klope na dvere: Kamzíci finalizujú súpisku

Už v piatok (8.9.) odštartuje nový ročník najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. Popradskí hokejoví kamzíci sa nadali na novú sezónu turnajovým víťazstvom vo Francúzsku.

Ilustračný obrázok k článku Nový ligový hokejový ročník klope na dvere: Kamzíci finalizujú súpisku
Foto: Peter Handzuš

Mladosť i skúsenosť

Trénerská dvojica Ozimák – Štolc mala počas obdobia prípravných zápasov k dispozícií dostatok hráčov. V najbližších dňoch bude známa definitívna súpiska, s ktorou nastúpi mužstvo do súťaže.

„Klub aktuálne pracuje na posilnení brankárskeho postu. Stále však ráta so službami Lukáša Gavaliera,“ uviedol klubový web.

Popradčania stále pracujú na posilnení defenzívy. „Rokovania s Radekom Deylom nedopadli v náš prospech. Na skúške v tíme je Vojtech Zadražil, ktorý sa javí dobre. Otvorená je aj možnosť spolupráce s obrancom Denisom Šterbákom, ktorý odohral niekoľko prípravných duelov. V súčasnosti sa pracuje aj na návrate Ivana Guliaeva, ktorý je však momentálne viazaný zmluvou vo VHL. V úvahách je aj návrat Martina Krempaského, ktorý pôsobí v projekte reprezentácie do 20 rokov,“ konštatovala oficiálna stránka popradského hokejového klubu.

Podľa nej v zápase proti UTE Budapešť sa v drese s kamzíkom na hrudi predstavil Gabriel Spilar, ale klub po odohranom zápase dospel k rozhodnutiu, že momentálne nevidí priestor na možnú spoluprácu, ktorá je otázkou viacerých faktorov. „Do útoku sa pravdepodobne vráti aj mladý šikovný center Peter Bjalončík, ktorý je zapojený do projektu reprezentácie do 20 rokov,“ uviedla stránka hkpoprad.sk.

Počas víťazného turnajového ťaženia vo francúzskom Nice chýbal trénerom zranený útočník Matúš Paločko a Arne Kroták, ktorý nevycestoval s mužstvom už na zápas do Budapešti.

Obrana aj s Ignatovom

Na skúške v HK Poprad uspel ruský hokejista Alexander Ignatov. 31-ročný obranca počas letnej prípravy presvedčil trénerov o svojich schopnostiach a v utorok podpísal s tipsportligistom riadnu zmluvu. Informovala o tom webstránka kamzíkov.

Odchovanec Dizelu Penza pôsobil v uplynulých štyroch sezónach v ruskej VHL, kde obliekal dresy tímov Zauralie Kurgan, Ižstal Iževsk a Južnyj Ural Orsk. Celkovo v tejto súťaži odohral 202 zápasov, v ktorých si pripísal 13 gólov a 24 asistencií.

Popradskí hokejisti odštartujú nový súťažný ročník v piatok v Žiline.

Zdroj: HK Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM