Simona Ivančáková Hokej

Nový zákon o športe začína platiť už aj v Poprade: Bartečko so Suchým výrazne pomohli klubu

Nový zákon o športe vystúpil do platnosti s príchodom nového roku. V hokejovom klube si ho ihneď prisvojili a začali plniť. Nepriaznivá finančná situácia v klube pokračuje a aj preto sa pár hokejistov rozhodlo pre zaujímavý krok.

Ilustračný obrázok k článku Nový zákon o športe začína platiť už aj v Poprade: Bartečko so Suchým výrazne pomohli klubu
Foto: Peter Handzuš

„Podpísali sme prvú zmluvu o profesionálnom vykonávaní športu na Slovensku podľa nového zákona o športe, ktorý vstúpil do platnosti od 1. januára 2016. Som veľmi rád, že dvojica bývalých hráčov NHL a reprezentantov Slovenska, Radoslav Suchý a Ľuboš Bartečko, podpísala zmluvu s HK Poprad do konca prebiehajúcej sezóny. K nim by som chcel pripojiť aj kapitána mužstva Arneho Krotáka, pričom trojica hráčov chce pomôcť klubu v tejto finančne zložitej situácii,“ uviedol výkonný riaditeľ HK Poprad Peter Žifčák.

Bartečko so Suchým mali podpísanú zmluvu do konca uplynulého roku. Situácia sa však zmenila a popradskí fanúšikovia sa nemusia báť, že by ich v ďalšom priebehu sezóny s kamzíkom na hrudi nevideli. Títo hráči zároveň prišli so zaujímavým návrhom. Od 1. januára 2016 do 30. apríla 2016 požiadali vedenie klubu, aby im výrazne znížilo platy.

„Veľmi si to ceníme a myslíme si, že takéto gesto dá všetkým ľuďom v regióne šancu, aby podporili klub návštevou na štadióne alebo aspoň záujmom o to, čo sa momentálne deje,“ doplnil výkonný riaditeľ klubu.

Hokejisti chcú pomôcť klubu

A prečo sa pre tento krok rozhodli popradskí hokejisti? „Končili nám zmluvy a som rád, že sme sa takto dohodli. Prišli sme s návrhom, že pokiaľ je situácia v klube taká ako je, tak mu chceme pomôcť. Dali sme sa na ten boj, tak peniaze išli smerom dole. Som rád, že osobne môžem pomôcť klubu, aby sme dohrali sezónu takú, ako chceme a aby od budúcej sezóny začalo všetko fungovať tak ako má," vysvetlil rozhodnutie útočník Ľuboš Bartečko.

Podobný názor zdieľa aj jeho kolega z obrany. „Všetci hokejisti privítajú to, že zákon o športe vošiel do platnosti a stávame sa zamestnancami klubu a myslím si, že je tam pre nás viac záruk a garancií ako tomu bolo doteraz. Nemusíme sa starať o veci ako vypĺňať papierovačky a odnášať peniaze na sociálnu a zdravotnú poisťovňu, takže sa môžeme sústrediť čisto len na hokej,“ doplnil Radoslav Suchý.

Podľa výkonného riaditeľa klubu, ktorý sa podieľal na príprave zákona, bude dôležité, ako sa nový zákon o športe uvedie do praxe.

Foto: ilustračné

Bartečko a Suchý podpísali nové zmluvy s HK Poprad
6
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM