Rôzne

Nový závod v Kežmarku je významnou investíciou: Plánované náklady sú 51 miliónov eur

Závod na výrobu automobilových komponentov Mubea Automotive v Kežmarku je významnou investíciou. Vytvoriť má minimálne 504 pracovných miest.

Ilustračný obrázok k článku Nový závod v Kežmarku je významnou investíciou: Plánované náklady sú 51 miliónov eur
Zdroj: TASR

Projekt založenia nového výrobného závodu v Kežmarku spoločnosti Mubea Automotive Slovakia, s. r. o., dostal osvedčenie o významnej investícii. Vyplýva to z návrhu Ministerstva hospodárstva (MH) SR, ktorý v stredu schválil vládny kabinet.

Predmetom žiadosti o vydanie osvedčenia o významnej investícii je podľa MH SR vybudovanie nového výrobného závodu na výrobu automobilových komponentov, konkrétne závesov stabilizátorov a svoriek. Súčasťou podnikateľského zámeru je aj založenie inžinierskeho centra a nástrojárne, ktorých hlavnou úlohou bude podpora slovenského závodu a súčasne aj iných závodov v rámci skupiny Mubea.

Predmetná investícia je podľa rezortu hospodárstva lokalizovaná na podnikovom pozemku nachádzajúcom sa v priemyselnom parku v Kežmarku. Okres Kežmarok sa dlhodobo zaraďuje medzi najmenej rozvinuté okresy (NRO).

V rámci realizácie podnikateľského zámeru žiadateľ plánuje vynaložiť oprávnené investičné náklady v celkovej výške 51 miliónov eur. Súčasne v priamej súvislosti s jeho realizáciou vytvorí minimálne 504 nových pracovných miest, z toho 115 nových pracovných miest v inžinierskom centre a nástrojárni. Z hľadiska časového harmonogramu je investícia rozložená na obdobie rokov 2018 až 2023.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM