Tlačové správy

O kreslo župana zabojuje aj nezávislý kandidát Eduard Markovič

Medzi dvanástimi prihlásenými vo voľbách do VÚC, za predsedu Prešovského samosprávneho kraja, figuruje aj nezávislý kandidát Popradčan PhDr. Eduard Markovič.

Ilustračný obrázok k článku O kreslo župana zabojuje aj nezávislý kandidát Eduard Markovič
Zdroj: PR

Pre obyvateľov Prešovského kraja má pripravenú víziu rozvoja regiónu. „Je viacero oblastí, ktoré je potrebné zlepšovať. Chýbajú mi hlavne nové pracovné možnosti v menších okresoch, ľudia sú bez práce a bez budúcnosti. V tejto súvislosti by som ako predseda VÚC aktívnejšie a razantnejšie vstupoval do rokovaní pri umiestňovaní zahraničných investícií a presvedčil ich o využití kombinácie nákladnej a vlakovej prepravy,“ povedal Markovič. Podľa neho má župa v každej časti kraja svoje podlžnosti, prioritne vysoké percento nezamestnanosti. „Potrebujeme vytvoriť nové pracovné miesta pre všetky skupiny občanov. Zaškolíme nevzdelaných ľudí na požadovanú prácu, ale zas na druhej strane ekonomika a prosperita župy môže fungovať len tak, že dáme šancu aj múdrym ľuďom, vynálezcom, zlepšovateľom, technológom, matematikom, chemikom a pod.,“ dodal manažér ľudských zdrojov Eduard Markovič.

O majetok župy sa treba riadne starať, zveľaďovať a iba v nutnom prípade predávať (štátny záujem) „Mám na mysli sieť stredných škôl. Aj napriek tomu, že to bude bolestivé, prinesie to finančné prostriedky. Takisto potrebujeme zabezpečiť študijné odbory pre remeselnícke profesie. Ďalšou alternatívou, ako zvýšiť životnú úroveň našich občanov, je rozvoj turizmu a cestovného ruchu. Prinášať prácu pre ľudí a nemalé financie, ktoré zostávajú v regióne,“ uviedol kandidát na župana.

Markovič plánuje zverejniť financovanie kampane. „Moja kampaň bude financovaná prostredníctvom môjho transparentného účtu, ktorý som zriadil v Prima banke. Nemám žiadny problém kedykoľvek predložiť požadované doklady. Väčšina prostriedkov bude z mojich vlastných zdrojov, nepodporujú ma žiadne finančné skupiny ani politické strany. Aj napriek tomu, že nekandidujem za žiadnu politickú stranu, som presvedčený, že svojimi schopnosťami si viem zabezpečiť pozíciu u členov vlády pri rokovaniach o riešení problémov Prešovského samosprávneho kraja,“ konštatoval 56-ročný Popradčan.

Eduard Markovič od roku 1995 podniká vo sfére obchodu a služieb a je zástancom pozitívnych pracovných podmienok pre zamestnancov. Momentálne je obchodným partnerom spoločnosti Slovnaft, pracuje a žije v Poprade. Vyštudoval Univerzitu Jána Amosa Komenského v Prahe a Prešovskú univerzitu v Prešove, odbor Manažment ľudských zdrojov. Zaujíma sa o šport, históriu, letectvo, ekonomiku a verejné dianie.

(Politická reklama) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy.

Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM