Monika Gécziová Rôzne

O originálny kalendár je enormný záujem: Psíky z útulku pózujú v Tatrách, FOTO

Projekt, ktorý nielen poteší, ale i pomôže. Táto myšlienka vznikla v útulku pre psy vo Švábovciach a stretla sa s obrovským úspechom.

Ilustračný obrázok k článku O originálny kalendár je enormný záujem: Psíky z útulku pózujú v Tatrách, FOTO
6
Galéria
Zdroj: OZ Cesta za domovom

Krása našich Vysokých Tatier a zachránených zvieratiek z ulice sa stretli v jedinečnom projekte, ktorým je Kalendár Adopt na rok 2020. Ten vznikol, aby pomohol obyvateľom útulku vo Švábovciach, ktorí na svoj nový domov ešte len čakajú. Ide o pilotný projekt, ktorý už však má svojich fanúšikov.

„Našim sloganom a propagáciou krásnych útulkáčov spod Tatier, je "čistokrvná podtatranská zmeska“ a aj preto sme si za miesto vzniku fotografií do tohto kalendára vybrali práve Tatry. Veď kde by bolo prostredie na fotenie krajšie?" usmieva sa Lenka Zolnierčiková, predsedníčka OZ Cesta za domovom.

Ako ďalej dodala, tento dobročinný kalendár vznikol na podporu činnosti útulku, teda na pomoc zvieratkám bez domova, ktoré sa ocitli na ulici a stále tu čakajú na nový domov: „Kúpou tohto krásneho kalendára pomôžete psíkom i mačičkám na ich lepšej ceste za domovom“.

Nástenný kalendár je vo veľkosti A3 a fotografie doňho urobila skvelá fotografka Zuzana Gerčáková. Získať ho môžete i vy, a to prostredníctvom správy na FB Cesta za domovom, na mailovej adrese objednavky@cestazadomovom.sk alebo osobne vo švábovskom útulku v čase venčenia.

„Náš kalendár má taký úspech, je oň tak veľký záujem, že sme museli dohodnúť dotlač,“ hovorí s úsmevom Lenka s tým, že tento kalendár môže byť aj krásnym a originálnym vianočným darčekom, ktorým môžete potešiť svojich blízkych a zároveň pomôcť zvieratkám v útulku.´

Ukážky niekoľkých strán kalendára si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Jedinečný dobročinný kalendár spájajúci krásu Tatier a zvieratiek z útulku
6
Galéria
Zdroj: OZ Cesta za domovom
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM