Peter Handzuš Rôzne

O týždeň sa bude dať na Štrbskom Plese opäť člnkovať

Už za niekoľko dní sa bude možné opäť člnkovať po hladine Štrbského plesa. Štrbské pleso je naším najznámejším a najnavštevovanejším tatranským plesom.

Člnkovanie na hladine Štrbského plesa vo výške 1350 m n.m. patrí k jednej z najobľúbenejších atrakcií vo Vysokých Tatrách. História člnkovania začala pred viac ako 120 rokmi. Jej novodobá história začína už svoju 4 sezónu (začiatok prevádzky už 15.6.2011). Pre turistov budú opäť k dispozícii štýlové drevené člnky (11 drevených pramíc a 1 kanoe).

Hladinu jazera symbolicky odomkne starosta obce Štrba, pán Michal Sýkora, 16. 6. 2011 o 10 hodine priamo pri nástupnom móle. O spestrenie programu sa postará aj detský folklórny súbor Štrbianček a možno príde aj štrbiansky vodník…

Akcia na Štrbskom plese bude už tradične sprevádzaná aj s možnosťou zdarma sa povoziť na člnkoch po hladine. Pripravené je aj opätovné sprístupnenie oddychovej zóny pod názvom „Jazierka lásky“.

O 11,00 hod. sa účastníci môžu presunúť ku spomenutým Jazierkam lásky, ktoré budú slávnostne otvorené a sprístupnené verejnosti ako krásna oddychová zóna. Prebehla rekonštrukcia tejto oddychovej zóny, čo ocenia určite všetci návštevníci obce Štrbské Pleso pri pohľadoch na nádhernú tatranskú prírodu a majestátne končiare.

Katarína Šarafínová, TMR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM