Slavo Petrus Iné športy

Obľúbené preteky Rallye Tatry sa blížia: Štart už o päť týždňov

45. ročník najstaršej automobilovej súťaže na Slovensku sa uskutoční v posledný májový víkend 25. - 26. mája 2018.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbené preteky Rallye Tatry sa blížia: Štart už o päť týždňov
Zdroj: Archív Rallye Tatry

Usporiadatelia z AOS klubu Poprad pripravili náročnú rely, ktorá je rozdelená do dvoch dní a okrem obľúbeného mestského nočného okruhu v Poprade sa súťažné posádky predstavia aj v okolí Spišskej Novej Vsi. Ide o druhé kolo Majstrovstiev Slovenskej republiky (MSR), Majstrovstiev Slovenska historických automobilov (MSR HA), Slovenského Rally Pohára (SRP), Rally Legend (SRP), Rallyškoly, 1. ročník Green Rallye Tatry (súťaž vozidiel na elektrický alebo hybridný pohon) a 2. ročník Tatransko-Valašského pohára, ktorý odštartoval v rámci Valašskej rally v marci v Českej republike.

Prípravy tatranskej rely finišujú. V minulých dňoch sa konalo pravidelné zasadnutie organizačného výboru, kde sa riešili posledné detaily pred štartom súťaže. Boli schválené a zverejnené Zvláštne ustanovenia a odtajnená trať aktuálneho ročníka, ktorá zavíta aj do nádherného prostredia Hornádskej doliny a Slovenského raja. Trať Rallye Tatry 2018, s asfaltovým povrchom, meria celkom 318 km a obsahuje 8 rýchlostných skúšok v celkovej dĺžke 95 km. Rýchlostné skúšky s názvami Poprad – okruh (9,75 km) Huta (dĺžka 19,70 km), Poprad (5,40 km) a Vikartovce (14,80 km) dokonale preveria pripravenosť štartového poľa. Usporiadatelia predpokladajú účasť približne 70 posádok. Májový termín konania tatranskej rely by mal prilákať okrem domácich posádok aj súťažiacich z Českej republiky, Poľska, Maďarska a ďalších štátov.

Rallye Tatry sa blíži: Štart už o päť týždňov
6
Galéria
Zdroj: Archív Rallye Tatry

Uzávierka prihlášok je stanovená na pondelok 14. mája, pričom s redukovaným vkladom už v piatok 11. mája. Registrácia súťažiacich na obhliadku trate a výdaj itinerárov začne už vo štvrtok 24. mája. Technické preberanie sa uskutoční v piatok 25. mája od 7. do 13 hodiny v areáli bývalých kasární na popradskom sídlisku Západ, kde bude umiestnené aj servisné parkovisko. Shakedown, čiže testovacia rýchlostná skúška, prebehne počas piatkového dopoludnia od 10. do 13. hodiny na ceste medzi obcami Šuňava a Štrba. Dĺžka testovacej rýchlostnej skúšky je 2,4 km.

Získať spoločnú fotografiu a podpisy najlepších jazdcov a hviezdy európskeho formátu Felixa Rosenqvista, budú fanúšikovia môcť na autogramiáde v OC Forum v sobotu 26. mája o 16.30 h. Súťažné tímy sa v plnej paráde predstavia o 18. hodine na slávnostnej rampe na Námestí sv. Egídia v Poprade pri obchodnom centre Forum. Cieľ súťaže a odovzdanie cien bude na rovnakom mieste v sobotu 26. mája od 16.30 hodiny. Riaditeľstvo súťaže bude svoju činnosť vykonávať v priestoroch Národného tréningového centra (NTC) Slovenského futbalového zväzu vedľa Aquacity Poprad.

Ďalší spravodajský servis o 45. Rallye Tatry 2018 prinesieme v nasledujúcich tlačových správach. Uverejnené budú postupne aj na oficiálnej webovej stránke www.rallyetatry.sk a na facebookovej mutácii.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM