Martin Sýkora Rôzne

Obmedzenie v Slovenskom raji: Turistický chodník z Čingova je uzavretý

Turistický chodník Čingov - Smižianska Maša v Slovenskom raji je oddnes pre ťažbu dreva v bývalej prírodnej rezervácii Čingovské hradisko v oboch smeroch uzavretý až do odvolania.

Ilustračný obrázok k článku Obmedzenie v Slovenskom raji: Turistický chodník z Čingova je uzavretý
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Horská záchranná služba (HZS) uviedla, že pre nepriechodnosť je až do odvolania uzavretý modro značený turistický chodník Stratená – Pod Hanisej vedúci cez tiesňavy. Do 14. júna je pre návštevníkov Národného parku Slovenský raj uzavretá i ferrata Kyseľ.

„Je potrebné rátať s tým, že vplyvom mrazov sú technické zariadenia v tiesňavách namrznuté a šmykľavé, preto by mali turisti zvýšiť opatrnosť,“ uviedla HZS.

Zároveň odporúčajú, aby si ľudia pribalili aj turistické mačky. V národnom parku sa začína stmievať po 16:00 hod. Prielom Hornádu je pre peších a bežeckých lyžiarov schodný po zamrznutej hladine. „Niektoré úseky Hornádu sú od Podlesku až po Tomášovský výhľad priechodné ľahšie. V smere od Tomášovského výhľadu až po Čingov sú miesta, ktoré je potrebné obísť po turisticky značenom chodníku, tento úsek rieky je nedostatočne zamrznutý,“ uzavreli horskí záchranári.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM