Peter Handzuš Rôzne

Obnova centra za 48 000 €? 15 stromov a 18 lavičiek

Počas tohto roku čaká centrum mesta Poprad revitalizácia zelene a úprava oddychových plôch. Poslanci na mimoriadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva schválili úpravu rozpočtu o 48 000 eur s cieľom oživiť priestory centra mesta. Vysadenie jedného st

Mesto uvedený zámer predpokladalo realizovať v roku 2013, avšak pre požiadavky občanov rozhodlo o jeho presunutí na tento rok.

Podtatranská samospráva plánuje v tomto roku oživiť Ulicu 1. mája. „Časť Ulice 1. mája, ktorá je súčasťou pešej zóny, chceme oživiť najmä zeleňou a mestským mobiliárom, ktorý zahŕňa lavičky na sedenie, malé smetné nádoby a kvetináče. Chceli by sme, aby to bolo v rovnakom dizajne. Do kvetináčov vysadíme dvojmetrové stromy a kvetináče budú doplnené kvetmi. Podmienky na vyhlásenie súťaže na dodávku mobiliáru a zelene chceme spracovať v najbližších dňoch,“ povedala vedúca odboru výstavby Mestského úradu(MsÚ) v Poprade Kristína Horáková.

Tento krok je súčasťou systémového riešenia na oživenie centra mesta tak, ako si ho mesto vytýčilo vo svojom programe. Finančné prostriedky plánuje samospráva použiť zo štátneho rozpočtu a tiež z bežných výdavkov v rámci programu Prostredie pre život.

[blockquote]Ci­tácia zo zápisnice z mimoriadneho MsZ konaného 9. mája 2012

Do programového rozpočtu navrhujeme doplniť v programe 12 – Prostredie pre život, v podprograme 4 – Parky (výstavba parkov, oddychových plôch a revitalizácia zelene), v prvku 3 – Revitalizácia zelene, oddychových plôch CIEĽ: zabezpečiť revitalizáciu Ulice 1. mája s merateľným ukazovateľom: počet vysadených stromov a s cieľovou hodnotou v roku 2012: 15 ks; ďalší merateľný ukazovateľ: počet osadených parkových lavičiek na Ulici 1. mája s cieľovou hodnotou v roku 2012: 18 ks.

Finančné krytie bežného výdavku v celkovej výške 48 000 € navrhujeme riešiť v časti použitím finančných prostriedkov z transferu ŠR na projekty Premeny tradičnej školy na modernú ukončených v roku 2011 v objeme 40 000 € a vo výške 8 000 € presunom bežných výdavkov v rámci programu 12 – Prostredie pre život.[/blockquote]

Poprad24/tasr Foto: mediaportal

centrum_msz
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM