Pavol Krupka Kultúra

OBRAZOM: Bluesový večer s Petrom Cmoríkom

Petr Cmorík hrá a spieva aj blues, a výborne. Presvedčiť sa o tom mohli v stredu na večernom koncerte aj Popradčania. Jeho blues band tvoria skvelí hudobníci, ku ktorým sa ešte pridal hráč na ústnu harmoniku Erik "Boboš" Procházka. Dvojhodinové vystúpenie bolo pre mnohých zážitkom.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Bluesový večer s Petrom Cmoríkom
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Štýl, z ktorého už pred sto rokmi vyrástol jazz a neskôr aj celá moderná populárna hudba, si nezaslúži, aby sa naň zabudlo. Týmto presvedčením sa riadia hudobníci nielen v Spojených štátoch amerických, jeho rodisku, ale aj na našom malom Slovensku. Jedným z nich je aj Peter Cmorík, spevák, ktorý na poli populárnej hudby zožal už viacero úspechov a ktorého vystúpenia sa stretávajú so záujmom poslucháčov. Popri vlastných hudobných projektoch z oblasti pop rocku sa Peter Cmorík na pódiu v posledných rokoch stretáva aj s najlepšími slovenskými bluesovými hudobníkmi. S takouto zostavou prišiel aj do Popradu.

Ako sám hovorí, je možné, že niekto si na plagáte nevšimne slovo blues a po prvých tónoch jeho vystúpenia ostane zaskočený, pretože Petra pozná len ako speváka z oblasti pop music či rocku. Takýto „omyl“ však môže znamenať, že sa práve na jeho koncerte zrodil nový fanúšik blues. Možno aj preto, lebo dnešný blues je veľmi pestrý a dajú sa v ňom nájsť prvky iných hudobných štýlov, napríklad funku či soulu.

Koľko skutočných milovníkov blues bolo na popradskom vystúpení a koľkí boli len „pomýlení“, to sa nedá zistiť. Isté je, že poslucháčom sa program páčil a dávali to aj patrične najavo. Lebo Peter Cmorík a jeho patria boli jednoducho skvelí.

Popradskú“ zostavu Wednesday Blues Bandu tvorili:

Martin Gašpar – basgitara, kontrabas
Igor „Ajdži“ Sabo – bicie, perkusie
Erik „Boboš“ Procházka – harmonika
Štefan Lengyel – elektrická gitara
Martin Zajko – elektrická gitara
Peter Cmorík – spev, gitara

Vo videu je okrem bluesovej hudby zachytený aj rozhovor s Petrom Cmoríkom.

Bluesový večer s Petrom Cmorikom
15
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Bluesový večer s Petrom Cmoríkom
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM