Peter Handzuš Kultúra

OBRAZOM: Deň rodiny pripomenul rodinný koncert

V koncertnej sále ZUŠ na Štefánikovej ulici v Poprade sa v stredu uskutočnil príjemný koncert, na ktorom vystupovali žiaci školy a ich rodinní príslušníci.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Deň rodiny pripomenul rodinný koncert
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Vystupovať pri príležitosti Dňa rodiny tak bolo vidieť rodičov s deťmi, súrodencov, bratrancov či sesternice. Koncert pripravili v miestnej ZUŠ už po siedmykrát. Rodičia detí sa počas večera vrátili do čias, keď sami chodili do umeleckej školy.

Nacvičiť takýto koncert nebolo jednoduché. Niektorí dospelí sa k hudobnému nástroju dostali po mnohých rokoch. Rovnako, ako aj Marián Barilla, ktorého Popradčania poznajú z komunálnej politiky a hokeja.

„Sadol som si za klavír po dlhých dvadsiatich štyroch rokoch. Začínal som vlastne od začiatku a nacvičovali sme s Alexandrou skoro celý mesiac. Bol to však zážitok, zahrať si na jednom pódiu s mojou dcérou,“ priblížil svoje pocity po vydarenom koncerte Marián Barilla a dodal: „Bol to príjemne strávený večer, počas ktorého sme sa snažili odovzdať divákom pozitívne emócie a verím, že si všetci odnášajú domov príjemný kultúrny zážitok.“

Spoločný nácvik motivuje deti

O príprave koncertu sa rozhovorila aj jeho dramaturgička Eva Karhútová: „Rodičia sa statočne a s radosťou pripravovali na tento koncert. To potom veľmi motivuje aj ich deti.“

Pre malých hudobníkov a spevákov je to veľká vec, že môžu predviesť svoje umenie spolu so svojimi rodičmi. „Tieto koncerty sú veľmi milé. Sú plné radosti a optimizmu. Dodávajú nám veľa takej krásy v našej práci,“ dodala spokojná učiteľka Eva Karhútová.

OBRAZOM: Deň rodiny pripomenul rodinný koncert
1
Galéria
OBRAZOM: Deň rodiny pripomenul rodinný koncert
31
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM