Pavol Krupka Šport

OBRAZOM: Mladé gymnastky súťažili O vianočnú guľu

V telocvični Základnej školy na Dostojevského ulici sa po roku opäť stretli mladé športovkyne z troch gymnastických klubov. Domáci klub GY-TA usporiadal 18. ročník pretekov O vianočnú guľu.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Mladé gymnastky súťažili O vianočnú guľu
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Na gymnastickom náradí sa aj tento rok striedali športovkyne z Popradu, z gymnastického klubu Kešel Košice a z Klubu športovej gymnasticky Liptovský Mikuláš. Najmladšie športovkyne boli zaradené do dvoch kategórií prípraviek, nasledovali mladšie žiačky, staršie žiačky a napokon súťažila pätica dievčat z kategórie juniorky a ženy.

V prípravkárskych kategóriách súťažili výlučne domáce dievčatá, prvenstvo si odniesli Paulína Chudíková a Gréta Jurčíková. Prvé štyri priečky v kategórii mladších žiačok obsadili rovnako Popradčanky, najviac bodov získali Zdenka Havlová a Michaela Kromková. Treťou najúspešnejšou v tejto katergórii bola Karolína Becková.

Medzi staršími žiačkami sa na najvyšší stupienok postavila domáca pretekárka Katarína Krupičková, nasledovaná tiež Popradčankou Alexou Hanečákovou. Tretie miesto patrilo gymnastke z Liptovského Mikuláša Klaudii Figovej.

Z pätice junioriek sa najviac darilo najskúsenejšej z Popradčaniek Valérii Laskovičovej. Jej o šesť rokov mladšia oddielová kolegyňa Sandra Povazsayová sa postavila na druhý stupienok. Na treťom mieste skončila Košičanka Barbora Petrášová.

Súťaž aj v tomto roku priniesla kus ozajstného športového zápolenia a úsilie podať čo najlepší výkon. Pestré vianočné gule sa na dresoch všetkých pretekárok trblietali naozaj zaslúžene.

Vo videu si môžete pozrieť zostrih výkonov popradských dievčat na prostných (akroba) a na kladine. Vo fotogalérii sú tváre víťaziek.

Mladé gymnastky súťažili O vianočnú guľu
7
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Mladé gymnastky súťažili O vianočnú guľu
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM