Pavol Krupka Šport

OBRAZOM: O atletické body pre svoje školy bojovali najmladší žiaci. Kinderiádu nezastavilo ani premenlivé počasie

Štvrtkové ráno sa začalo dažďom, napriek tomu sa dvakrát preložená atletická súťaž nielen uskutočnila, ale sa aj vydarila. V areáli na Dostojevského ulici sa na kinderiáde stretli najmladší zástupcovia popradských škôl a zúčastnili sa na podujatí, ktoré bolo olympiádou, ako sa patrí.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: O atletické body pre svoje školy bojovali najmladší žiaci. Kinderiádu nezastavilo ani premenlivé počasie
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Jednotlivé popradské školy reprezentovali 8-členné družstvá chlapcov a rovnaké družstvá dievčat, teda spolu 16 žiakov 2. až 5. ročníka. Súťažilo sa v skoku z miesta (2. ročník), v hode plnou kilogramovou loptou (3. ročník), v hode kriketovou loptou (4. ročník), v skoku do diaľky (5. ročník) a v dvoch bežeckých disciplínach, vrátane najatraktívnejšieho štafetového behu.

Kinderiáda je už tretí rok súčasťou Športovej olympiády detí a mládeže mesta Poprad. Jednotlivé súťaže si organizátorsky rozdeľujú popradské školy, kinderiádu si tradične berie na starosť Základná škola s materskou školou na Dostojevského u­lici.

Uporiadatelia verili, že toto pekné podujatie neprekazí daždivé počasie, ktoré v týchto dňoch vládne na celom Slovensku. Ich prianie sa splnilo. Počas úvodného ceremoniálu pršalo, potom sa však počasie našťastie umúdrilo a súťaže prebehli bez akýchkoľvek problémov. Dážď si na účastníkov spomenul opäť v závere, preto sa rozdeľovanie medailí, diplomov a pohárových trofejí uskutočnilo v telocvični školy.

Kinderiáda priniesla ozajstné športové zápolenie a úprimnú radosť tých, čo vystúpili na stupne víťazov.

Presvedčíte sa o tom, keď si pozriete naše video. V jeho závere nájdete tváre všetkých medailistov.

V súťaži atletických družstiev chlapcov najviac bodov nazbierala usporiadateľská škola na Dostojevského ulici, na druhom mieste sa umiestnila ZŠ s MŠ Poprad – Veľká a tretia skončila výprava zo ZŠ s MŠ na Komenského ulici.
Medzi dievčenskými družstvami triumfovala Spojená škola na Letnej ulici, o stupienok nižšie vystúpili atlétky ZŠ s MŠ na Dostojevského ulici a bronz si odniesli dievčatá zo ZŠ s MŠ v Poprad – Spišskej Sobote.

O atletické body pre svoje školy bojovali najmladší popradskí žiaci
1
Galéria
O atletické body pre svoje školy bojovali najmladší popradskí žiaci
40
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM