Peter Handzuš Hokej

OBRAZOM: Popradské líšky prehrali prvý zápas v sezóne

Vysoká mikulášska prehra, akú si popradský ženský hokej nepamätá, sa zrodila s úsmevom na tvári.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Popradské líšky prehrali prvý zápas v sezóne
43
Galéria
Foto: Peter Handzuš

„Mikulášsky hokej“ usporiadal už po štvrtýkrát popradský ženský hokejový klub v spolupráci so spoločnosťou Whirlpool a popradským áčkom pre deti z Detského domova sv. Klementa Hofbauera v Podolinci. Je to charitatívne podujatie, kde si deti môžu vyskúšať veľkú ľadovú plochu a zahrať si hokej s Popradskými líškami a hokejistami HK Poprad. Na ľade samozrejme nemôže chýbať ani Mikuláš, čert a anjel.

“Chceme ich aspoň na chvíľu obdariť šťastím, ak to tak môžem povedať. Snažíme sa im každý rok prispieť niečim z hokejovej výbavy, ktorá im chýba. Aby aj tieto deti cítili, že sa blížia Vianoce. Aspoň takto im môžeme trocha pomôcť v tom ich nešťastnom živote,” povedal tréner Popradských líšok Milan Skokan.

Foto: Peter Handzuš

Na ľade líšky, kamzíci a Mikuláš s pomocníkmi

V minulosti dostali deti z detského domova po zápasoch proti Popradským líškam hokejky a vaky, no a tento rok im Mikuláš rozdal hokejové prilby. “Zaujala ma myšlienka pomôcť deckám. Mám radosť z toho, že som si mohol vyskúšať úlohu Mikuláša, ale najväčšiu radosť som mal z toho, keď som videl, ako si deti preberajú darčeky,” prezradil Ján Kočiš, ktorý vymenil cyklistický dres za mikulášsky úbor.

Zahrať si hokej po boku popradských extraligistov, to bol pre deti z Detského domova sv. Klementa Hofbauera v Podolinci asi najväčší zážitok. Kým starší z nich sa už pred Emilom Baginom, Matúšom Paločkom a Samuelom Mlynarovičom chceli ukázať, tí menší sa museli najprv trocha otrkať. “Keď nás poprosili, aby sme sa na tejto akcii zúčastnili, tak sme neváhali a prišli sme. Sme radi, že deťom môžeme spríjemniť tieto predvianočné chvíle. Môžno na nich trocha vidieť, že sa hanbia, ale vnímame to, že sme pre ne vzory. Keď sme boli malí my, tiež sme mali hokejové vzory, na ktoré sme sa chodili pozerať,” povedal Samuel Mlynarovič, jeden z troch kamzíkov na ľade.

Foto: Peter Handzuš

Popradské líšky – Detský domov sv. Klementa Hofbauera v Podolinci 7:20

A čo hovorí na vysokú prehru svojho tímu druhý tréner Popradských líšok Ivan Bednár? “Ťažko sa hľadajú slová po zápase, v ktorom sme dostali Mikulášsku nádielku, čertovskú nakladačku a anjelskú príučku. Súper bol aj štvrtý rok po sebe nad naše sily. Viazla nám kombinácia, nevedeli sme sa presadiť v hre jedna na jedného, jedna na dvoch, jedna na troch. Nepomáhali ani ženské zbrane a keď sa k tomu pridal aj rozporuplný výkon rozhodcu, výsledok je aký je. Musíme sa z tohto poučiť, polepšiť sa a veriť, že o rok bude Mikuláš ku nám priaznivejší,” dodal s úsmevom Bednár.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM