Peter Handzuš Futbal

OBRAZOM: Popradské NTC hostilo reprezentácie Slovenska a Anglicka

Slovenskí futbalisti do 21 rokov zvíťazili v sobotňajšom prípravnom zápase v Poprade nad anglickým výberom do 23 rokov 1:0 a získali cenné tri body do tabuľky turnaja Challange Trophy. O víťazný gól sa postaral v 82. minúte Martin Vrablec.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Popradské NTC hostilo reprezentácie Slovenska a Anglicka
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Zverenci trénera Ivana Galáda v prvom zápase turnaja Challange Trophy vybojovali cennú remízu 4:4 v Turecku, tiež proti výberu do 23 rokov.

Slovensko „21“ – Anglicko „23“ 1:0 (0:0)
Gól: 82. Vrablec.
Rozhodoval: Pechanec (ČR), ŽK: Hudák, Paur, Lalkovič – Dradley, Taylor, 1589 divákov. Zostavy a striedania:
SR 21: Rusov (46. Le Giang) – Lobotka, Hudák, Niňaj, Vrablec – Paur (90.+ Šatka), Lásik – Chrien (54. Ujlaky) – Lalkovič, Schranz (80. Mészáros) – Zreľák (74. Malec)
Anglicko 23: Walker – Yiadom, Roberts, Franks, Demetriou – Payne – Dradley (86. Marwood), Pearson (81. Gallagher) – Marsh-Brown (70. Maddison), Norwood (86. Taylor), Frear (90. Fitzpatrick)

Na ťažkom podmočenom teréne začali aktívnejšie Angličania, ktorí vďaka nebezpečnému voleju Norwooda spoza šestnástky preverili Rusova už v 6. minúte. O štyri minúty neskôr Niňaj odkopol loptu práve pred Norwoodom, ktorý by zakončoval do odkrytej časti brány. Do dobrej šance sa dostal v 14. minúte i Pearson, ale zvnútra šestnástky nepochopiteľne minul priestor troch žrdí. Slováci postupne vyrovnali hru, výškový hendikep sa snažili zmazať sériami prihrávok po zemi a v 23. minúte bol blízko ku gólu Zreľák. V najväčšej šanci prvého polčasu však zoči-voči Walkerovi nepochodil. Angličania pohrozili ešte v 33. minúte po priamom kope Freara, ktorý technickou strelou minul priestor slovenskej brány. V závere prvého polčasu Rusov dobre čítal hru, keď včasným vybehnutím odkopol loptu pred Norwoodom.

Druhé dejstvo odštartovala príležitosť Lalkoviča, ktorý v 49. minúte strelou spoza šestnástky vyprášil Walkerove rukavice. O minútu neskôr si po rohovom kope v šestnástke hostí najvyššie vyskočil Chrien, s jeho hlavičkou k bližšej žrdi si anglický gólman reflexívne poradil. Slováci boli počas druhého polčasu aktívnejší a čoraz častejšie sa dostávali do zakončenia. V 64. minúte Lalkovič poslal z rohu center až na Hudákovu hlavu, od ktorej išla lopta do zeme a následne nad bránu. O šesť minút neskôr si Ujlaky pred šestnástkou hostí našiel priestor k zakončeniu, v poslednej chvíli bola jeho strela zrazená. Albion sa dostal k slovu v 76. minúte, so strelou Pearsona si Le Giang dokázal poradiť. Slováci sa napokon dočkali gólu v 82. minúte po krížnej strele Vrableca – 1:0. Angličania mohli odpovedať v 85. minúte po strele Bradleyho, ale Le Giang si s jeho strelou po zemi dokázal poradiť.

Ivan Galád, tréner SR 21: „Chlapci hrali proti silnému súperovi do 23 rokov. Prvý polčas nám slúžil na to, aby sme sa nadýchli a v druhom sme už hrali dobre, pekne sme kombinovali, strelili nádherný gól a myslím si, že sme si víťazstvo zaslúžili. Veľmi dôležité je, že si z tohto zápasu mužstvo odnesie cenné skúsenosti.“

Martin Vrablec, strelec víťazného gólu: „Bol to nesmierne ťažký zápas po fyzickej stránke, keďže hodinu pred zápasom výdatne pršalo. Ihrisko nebolo veľmi dobré a v strede bolo značne podmočené. Hlavne, že sme zvíťazili a rátajú sa tri body.“

OBRAZOM: Popradské NTC hostilo reprezentácie Slovenska a Anglicka
40
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM