Monika Vengrínová Kultúra

OBRAZOM: Silné emócie pod Lomnickým štítom, deti ľuďom vyvolali zimomriavky

Zážitok, na aký sa len tak nezabúda. Na Skalnatom plese bolo dnes obzvlášť plno. Lanovky praskali vo švíkoch, turisti i domáci si chceli vychutnať husľový koncert v podaní malých virtuózov z piatich krajín. A takto to pod Lomnickým štítom vyzeralo.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Silné emócie pod Lomnickým štítom, deti ľuďom vyvolali zimomriavky
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Deti zo Slovenska, Česka, Ukrajiny, Kanady a USA prilákali na Skalnaté pleso v piatok doobeda množstvo návštevníkov. Hodinový koncert fenomenálnych tónov Bacha, Suchoňa, Schuberta a iných v podaní Medzinárodného detského husľového orchestra nenechal nikoho chladným.

Tento orchester pôsobí pod vedením pedagogičky Terezy Nvotovej a pod Lomnickým štítom sa predstavil už po druhý raz. "Mladí hudobníci hrajú z rôznych krajín, koncertu však rozumejú všetci, pretože hudba je univerzálny jazyk a na preklad netreba žiadneho tlmočníka. Tatry sú našim národným symbolom, netradičným koncertom sme chceli pozdraviť celé Slovensko z prekrásneho miesta, zo Skalnatého plesa. Medzinárodný detský husľový orchester je špecifický tým, že pozostáva iba z huslí. Teší ma, že sa nám deti vracajú na základe zážitkov z minulého roka. Skúšali sme dvakrát denne. Mňa inšpiruje radosť, húževnatosť, ktorá z týchto detí sála“, povedala Novotná.

Koncert si vypočuli približne štyri stovky ľudí. „Koncert dopadol veľmi dobre, počasie nám tento rok vyšlo na jednotku s hviezdičkou a na naše prekvapenie sa prišli pozrieť aj Iva Bittová či hokejový tréner Július Šupler, ktorého syn hrá na husliach,“ zhodnotila výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Nezabudnuteľné melódie pod Lomnickým štítom v podaní talentovaných detí
2
Galéria
Nezabudnuteľné melódie pod Lomnickým štítom v podaní talentovaných detí
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM