Peter Handzuš Kultúra

OBRAZOM: Slovenské ľudové zvyky v podaní detí zo svitských škôl

Päť predstavení za dva dni zvládlo vyše 260 mladých umelcov, ktorí pripravili pre svoje mamy a staré mamy slávnostnú akadémiu v kultúrnom dome vo Svite.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Slovenské ľudové zvyky v podaní detí zo svitských škôl
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Akadémiu ku Dňu matiek pripravuje ZŠ na Komenského ulici vo Svite pravidelne. Tento rok vystúpenie skvelo zmanažovali p. učiteľka Erika Antalová p. vychovávateľka Zuzana Kostyšáková. Celé predstavenie bolo o slovenských ľudových zvykoch.

„Všetko to je venované našim mamičkám, babičkám a tetám. Som nesmierne prekvapená, s akou chuťou a elánom to deti robia. Kroje tomu dodali nádhernú atmosféru. Je to asi jedna z najkrajších akadémií, ktoré sme robili,“ povedala nadšená riaditeľka školy Anna Coganová.

V slávnostnej akadémii vystúpilo viac ako 260 detí zo ZŠ Komenského ul., z MŠ Mierová ul. a z MŠ Podskalka. Mladí umelci sa zhostili svojej úlohy skutočne profesionálne a za dva dni vystupovali v piatich predstaveniach. Trikrát pre školy a dvakrát pre verejnosť.

O akadémiu bol zo strany rodičov a širokej verejnosti veľký záujem, a tak sála kultúrneho domu vo Svite praskala vo švíkoch. „Pre verejnosť sme urobili dve predstavenia, pretože by sme sa tu nezmestili pre veľký záujem. Sme nesmierne radi, že sa rodičia prišli pozrieť a podporiť svoje deti, ktoré majú úžasný talent,“ uzavrela spokojná riaditeľka.

Akadémia ZŠ Svit
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM