Pavol Krupka Kultúra

OBRAZOM: Rôzne tance sa spojili v symbióze, páčili sa aj deťom

Základná umelecká škola na Štefánikovej ulici v Poprade aj v tomto roku pripravila prehliadku úspešných žiackych choreografií s názvom Symbióza tanca. Tanečníci najprv vystúpili na štvrtkovom verejnom predstavení, na druhý deň sa konala repríza programu pre žiakov popradských základných škôl.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Rôzne tance sa spojili v symbióze, páčili sa aj deťom
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Žiaci, ktorí sa venujú modernému, ľudovému a spoločenskému tancu, sú zároveň členmi niektorého z tanečných súborov: detského folklórneho súboru Popradčan, tanečného klubu Trend alebo tanečného štúdia Super. Všetky tri zložky tanečného odboru predstavili to najlepšie, čo sa im v uplynulom období podarilo. Na pódiu popradského Domu kultúry vznikla symbióza rôznych choreografií a tancov, môžeme však do nej pokojne zahrnúť aj hľadisko. Detskí diváci sú totiž vždy najlepším barometrom a jeho ručičkou je ich spontánny potlesk.

Aj v tomto roku to bolo pre viacerých mladých tanečníkov jedno z posledných vystúpení ako žiakov ZUŠ. Onedlho totiž dostanú absolventské vysvedčenie, niektorí ako absolventi druhého stupňa štúdia. Ostatní ich, samozrejme, môžu nasledovať a pokračovať vo vzdelávaní do ukončenia svojho stredoškolského štúdia.

Z piatkového predstavenia sme pripravili fotogalériu a video. V dvoch častiach si môžete pozrieť ukážky z nasledujúcich programov:

Tanečný klub Trend: Call me maybe (Deň tanca 2013, 2. miesto), Obdobia (Festival tanca 2013 – 2. miesto), Čiernobiela dúha (Festival tanca 2013 – 1. miesto, Kesel Dance Cup 2013 – 2. miesto), Niet kam ujsť

TS Super: Štandardné variácie (finalisti Majstrovstiev Slovenska 2013), Detské latinské mecheche, Holky z naší školky (vicemajstri Slovenska v plesových choreografiách juniorov 2013).

DFS Popradčan: Párové tance zo Spiša, Chlapčenský rytmický tanec a Spoločná choreografia zo Spiša.

Symbióza tanca
2
Galéria
Symbióza tanca
18
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM