Monika Vengrínová Rôzne

OBRAZOM: Takto dnes vyčíňa počasie

Po celý dnešný deň vám prinášame informácie o aktuálnej situácii týkajúcej sa počasia. Silný vietor a dážď spôsobuje problémy na mnohých miestach v celom popradskom okrese. Popadané stromy ničia autá, strechy a mesto Poprad aktuálne uzatvára všetky mestské cintoríny.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Takto dnes vyčíňa počasie
Foto: Peter Handzuš

V poobedňajších hodinách sa situácia na cestách v okrese Poprad rapídne zhoršila, v priebehu dvoch hodín museli tamojší hasiči absolvovať 25 výjazdov. „Problémy sú hlavne vo Vysokých Tatrách, ale aj smerom na Spišské Bystré a Vernár, tiež v samotnom meste Poprad a smerom na Vyšný Slavkov,“ uviedol riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Poprade Ondrej Šproch.

V teréne je všetka technika i všetci hasiči

Momentálne je v teréne všetka dostupná technika aj všetci hasiči, obmedzená je však práca vo Vysokých Tatrách konkrétne v oblasti Vyšných Hágov, kde stále fúka silný nárazový vietor a ten by mohol ohroziť zasahujúcich príslušníkov HaZZ. „Nie je tam už nikto uviaznutý, v tejto oblasti sa teda práce zastavili, aby nedošlo k zraneniu, či škodám na našej technike. Obnovené budú až keď sa situácia upokojí,“ zdôraznil Šproch.

Aktuálne mesto Poprad tiež z dôvodu popadaných stromov a riziku ohrozenia návštevníkov, uzatvára všetky mestské cintoríny na území mesta.

Stromy spadli na dodávku i do areálu gymnázia

Škody vietor napáchal na osobných autách, ktoré zasiahli stromy a konáre. Strom spadol i na dodávku, a to na ceste 1/18 pri Tatranskej Štrbe pri moste, konkrétne na mieste, kde premáva zubačka. Ďalšie dva stromy spadli v areáli Gymnázia na Kukučínovej v Poprade, budovu však nepoškodili. Škody ale vietor spôsobil na niektorých strechách. Konkrétne strhol časť strechy na garážach v Tatranských Zruboch, problémy boli hlásené aj na družstve v Spišskej Teplici a v Gerlachove. Riaditeľ OR HaZZ v Poprade sa v tomto smere obrátil aj na verejnosť, aby bola trpezlivá a vyčkala na pomoc.

„Tí, ktorí nám volajú, že im odfúklo škridle zo strechy, tak aby mali strpenie, pretože teraz v tomto počasí, keď je silný nárazový vietor, nemôžeme vysunúť ani rebrík, ani plošinu. Keď sa situácia upokojí, pomôžeme všetkým,“ dodal Šproch. Zároveň vyzval ľudí, aby radšej nejazdili po cestách na území Popradského okresu, aby tak ešte viac neskomplikovali situáciu a neohrozili svoj život.

Ak aj vy máte fotografie, či informácie o škodách spôsobených vyčíňaním počasia, pošlite nám ich na adresu: handzus@global24.sk

OBRAZOM: Takto dnes vyčíňa počasie
25
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM