Peter Handzuš Basketbal

OBRAZOM: Takto sa s basketbalom zoznamujú deti zo Svitu

Slovenská basketbalová asociácia spustila v roku 2014 projekt Baby basketbal. Cieľom tohoto projektu je predstaviť pútavou formou basketbal deťom predškolského veku. Vďaka klubu Iskra Svit sa tento projekt dostal aj do Svitu.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Takto sa s basketbalom zoznamujú deti zo Svitu
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

V rámci projektu navštívili zástupcovia SBA aj mesto Svit. „Snažíme sa aj takýmto spôsobom rozšíriť basketbalovú základňu a pomôcť tak klubom na Slovensku,“ informoval lektor SBA Marek Adamčík.

„Myslím si, že to je najlepšia forma propagácie basketbalu pre deti. Som rada, že takýto projekt na Slovensku vznikol,“ povedala o projekte dlhoročná trénerka basketbalu Michaela Drobná zo Svitu.

Ako to celé funguje?

Lektori SBA spolu s mládežníckymi trénermi zo Svitu pripravili pre deti rôzne stanovištia, kde si mohli precvičiť základy basketbalu. Škôlkari si tak vyskúšali streľbu z miesta, streľbu v pohybe, dribling a prekážkovú dráhu.

„Snažíme sa dostať čo najviac detí materských škôl do športovej haly, kde im zábavnou formou predstavíme basketbal,“ prezradil recept na najjednoduchší spôsob prezentácie basketbalu Adamčík.

Podľa lektora SBA Mareka Adamčíka je v mimobratislav­ských mestách o projekt veľký záujem, o čom svedčí aj stovka detí, ktoré sa minulú stredu zábavnou formou zoznamovali s basketbalom vo Svite.

Baby basketbal vo Svite
15
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Baby basketbal vo Svite
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM