Rôzne

OBRAZOM: Toto všetko ste mohli vidieť cez víkend v Kežmarku

Tisícky remeselníkov, účinkujúcich a v neposlednom rade návštevníkov, vytvorili počas víkendu v Kežmarku neopakovateľnú atmosféru. O to lepšiu a nevšednejšiu, že išlo o jubilejný, 25.ročník. Pozrite si, ako to na festivale Európskeho ľudového remesla vyzeralo.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Toto všetko ste mohli vidieť cez víkend v Kežmarku
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Na festivale EĽRO sa počas troch dní predstavilo celkom 200 remeselníkov a na štyroch pódiách vystúpilo v rámci kultúrneho programu takmer 1000 účinkujúcich. Celkovo mali návštevníci možnosť vidieť 50 rôznych druhov remeselnej výroby nielen zo Slovenska, ale aj okolitých štátov, či Arménska, Holandska či Španielska.

Organizátori pripravili na jubilejný ročník aj niekoľko noviniek, zmenou napr. prešlo aj slávnostné otvorenie podujatia, ktoré bolo v minulosti robené formou dobýjania hradieb. Tentoraz sa v rámci otvorenia uskutočnilo humorne ladené historické divadelné predstavenie zo života remeselníkov z Kežmarku.

Na festival sa mohli ľudia dopraviť v sobotu aj historickým parným vlakom, ktorý premával medzi mestami Svit, Poprad a Kežmarok. Tohtoročnou novinkou v rámci predaja vstupeniek boli identifikačné náramky, ktoré boli prenosné a návštevník tak mohol vďaka nim prichádzať a odchádzať.

EĽRO 2015 - sobota
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM