Peter Handzuš Kultúra

OBRAZOM: Vystúpenie Up Manila Chorale v Tatranskej Lomnici

University of the Philippines Manila Chorale je oficiálnym speváckym telesom univerzity vo filipínskej Manile. Stretávajú sa v ňom študenti rôznych študijných odborov, ktorých spája spoločná láska k spevu a hudbe. V Tatranskej Lomnici zbor vystúpil v rámci Tatranského kultúrneho leta.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Vystúpenie Up Manila Chorale v Tatranskej Lomnici
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Zbor sa zameriava nielen na interpretáciu svetového repertoáru rôznych žánrov, ale aj na prezentáciu filipínskeho kultúry prostredníctvom diel filipínskych autorov. Zbor má za sebou niekoľko desiatok úspešných galakoncertov, benefičných koncertov, absolvoval šesť európskych turné, zbiera ocenenia na domácich aj medzinárodných súťažiach.

V rebríčku Musica Mundi World Ranking List – Top 50 najlepších detských a mládežníckych zborov mu za rok 2012 patrila 36. priečka a v rebríčku Musica Mundi Interkultur World Ranking List – Top 1000 Choirs 109. priečka.

Na začiatku roku 2014 sa zbor spolu s ďalšími filipínskymi zbormi zúčastnil Masterclass švédskeho dirigenta Freda Sjöberga, v októbri minulého roka sa zbor predstavil ako jeden z hostí na Medzinárodnom festivale speváckych zborov v japonskej Karuizawe. Po návrate bola zboru udelená cena Gawad Chancellor Award pre študentskú organizáciu, ktorá najvýraznejšie reprezentuje navonok svoju univerzitu.

Zdroj: sengenskypolud­nik.eu

Up Manila Chorale v Tatranskej Lomnici
1
Galéria
Up Manila Chorale v Tatranskej Lomnici
32
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM