Peter Handzuš Kultúra

OBRAZOM: Začal folklórny festival vo Východnej

Vo Východnej vystúpi SĽUK, Lúčnica a tí najlepší z hudobných a tanečných folklórnych súťaží. Ťahákom bude aj vystúpenie zahraničných súborov z Peru, Gruzínska, Bulharska a Ukrajiny.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Začal folklórny festival vo Východnej
Zdroj: TASR

Organizátori pre návštevníkov pripravili aj programy pre deti, jarmok remesiel či ochutnávky tradičných jedál. Vo Východnej sa v posledných rokoch udomácnili tanečné domy i všetky nočné programy, z ktorých jeden je vždy trochu netradičný. „Je akousi víziou autorov ako odlišným spôsobom spracovávať slovenský folklór. Tento druh programu je bližší skôr mladšej generácii folkloristov, ale i divákom, ktorí nie sú zaťažení ortodoxným spracovaním folklórneho materiálu,“ vysvetlil programový riaditeľ Folklórneho festivalu Východná Pavol Pitoňák. Podrobnejšie informácie o slovenskom folklóre získajú diváci po druhý raz v Etnodome.

Osvedčilo sa i oplotenie areálu a zavedenie symbolického vstupného. Organizátori sa tak snažia kultivovať prostredie, v ktorom sa festival odohráva. „Ku komplexnosti poskytovaných služieb prispeje tento rok mobilná aplikácia, ktorá bude záujemcov upozorňovať, kedy a kde bude najbližší program,“ doplnil Pitoňák s tým, že tento rok budú v areáli dva stanové tábory, jeden z nich je špeciálne určený pre návštevníkov s deťmi do 12 rokov.

Začal folklórny festival vo Východnej
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM