Iné športy

Obrovský úspech popradských karatistiek: Z medzinárodnej súťaže s 8 medailami

V konkurencii viac ako 430 súťažiacich z troch krajín sa popradské karatistky z Central karate klub rozhodne nestratili. Práve naopak, naše mesto reprezentovali viac ako dôstojne, keď sa zo súťaže vrátili s ôsmimi medailami.

Ilustračný obrázok k článku Obrovský úspech popradských karatistiek: Z medzinárodnej súťaže s 8 medailami
10
Galéria
Zdroj: Central karate klub Poprad

Uplynulú nedeľu (10.2.) sa vo Zvolene uskutočnila súťaže v karate s názvom Zvolen cup 2019. Súťaže sa zúčastnili aj karatistky z Central karate klub Poprad a v konkurencii viac ako 430 súťažiacich zo 47 klubov zo Slovenska, Čiech a Čiernej Hory vybojovali až osem medailí, z toho tri zlaté, dve strieborné a tri bronzové.

Úvodnú zlatú medailu získala Sára Rigová v kategórii 6 až 7 ročných dievčat a v kategórii kadetiek bronz vybojovala Alexandra Janíková. „V športovom zápase kumite sa v kategórii dievčatá 6–7 okov do 24 kilogramov do finále prebojovali sestry Mačutekové. Druhé miesto si napokon vybojovala Alžbeta a zlato suverénne vyhrala Tamara,“ povedala Ivana Kucová, ktorá zvíťazila v kategórii kumite seniorky do 50 kilogramov.

Popradským karatistkám sa darilo aj v kategórii kumite dievčat 6 – 7 ročných nad 28 kilogramov, kde si tretie miesto vybojovala Sára Rigová. V kategórii kumite mladšie žiačky 8–9 rokov nad 37 kilogramov sa na druhom mieste umiestnila Alexandra Lajošová a bronz si v kategórii kumite staršie žiačky do 40 kilogramov odniesla Lea Kucová.

Pod článkom si môžete pozrieť video z odovzdávania cien najlepším športovcom uplynulého roka.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM