Správy

Obrovský záujem o voľby: Na Štrbskom Plese museli dopĺňať hlasovacie lístky

Priebeh parlamentných volieb v mestách a obciach na Spiši je zatiaľ pokojný.

Ilustračný obrázok k článku Obrovský záujem o voľby: Na Štrbskom Plese museli dopĺňať hlasovacie lístky
82
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Zapisovateľ Obvodnej volebnej komisie (ObVK) v Poprade Ladislav Maličký pre TASR potvrdil, že záujem o voľby je veľký.

„Účasť je u nás dosť vysoká, niekde musíme aj doplňovať hlasovacie lístky, pretože chodí veľa ľudí s hlasovacím preukazom. Napríklad na Štrbskom Plese je zhruba 80 zapísaných voličov a už tam bolo voliť niekoľko stoviek ľudí. Ale aj na takéto veci musíme byť pripravení, keďže v Tatrách je veľa návštevníkov,“ uviedol.

Bez problémov

V 137 volebných okrskoch v okresoch Poprad a Levoča zatiaľ podľa neho nemali hlásené žiadne mimoriadne udalosti a priebeh volieb je pokojný.

Podpredseda ObVK v Spišskej Novej Vsi Stanislav Lorko dodal, že podobná situácia je aj na južnom Spiši.

„Všetko je v poriadku, nemali sme hlásené nič, čo by sme nezvládli. Máme informácie, že účasť je pomerne vysoká, ľudia stoja v radoch, aby mohli hlasovať. Teraz nedávno šli kolegovia do terénu, situáciu stále monitorujeme,“ zhodnotil. V okresoch Spišská Nová Ves a Gelnica je viac ako 110 okrskov.

Pokojný priebeh

Ani v mestách a obciach okresu Stará Ľubovňa nezaznamenali žiadne narušenie priebehu volieb. „Doteraz sme stihli obehnúť takmer polovicu okrskov, ďalšia nás ešte čaká. Zatiaľ je všetko v poriadku, nikto nám nehlásil priestupok či narušenie, priebeh je plynulý. Účasť je zatiaľ podľa našich informácií veľmi dobrá,“ priblížil situáciu zapisovateľ ObVK v Starej Ľubovni Radoslav Beňo s tým, že doposiaľ museli riešiť len bežné technické záležitosti.

V okrese Stará Ľubovňa môžu voliči svoj hlas odovzdať v 62 okrskoch, právo voliť tam má takmer 40 000 obyvateľov.

Rovnako ani v okrese Kežmarok doposiaľ nezaznamenali narušenie priebehu volieb. „Žiadne problémy sme hlásené nemali, všetko ide hladko. Účasť podľa toho, ako sme boli na kontrole, vyzerá byť celkom vysoká, ľudia chodia priebežne,“ zhodnotil zapisovateľ ObVK v Kežmarku Dušan Mašlonka. V mestách a obciach tam môžu voliči odovzdať svoj hlas v 68 okrskoch.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Voľby 2020
82
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM